MODNI UREDNIK

Tko stoji iz Albininih kreacija na Eurosongu? Srpski stilist uređivao je i američki magazin

Foto: Instagram
Stefan Orlić
Foto: Instagram
Stefan Orlić
Foto: Instagram
Stefan Orlić
Foto: Instagram
Stefan Orlić
Foto: Instagram
Stefan Orlić
Foto: Instagram
Stefan Orlić
Foto: Instagram
Stefan Orlić
Foto: Instagram
Stefan Orlić
Foto: Instagram
Stefan Orlić
19.05.2021.
u 08:00
- Kao netko tko je 16 godina u ovom poslu, pored profesionalnog pristupa svemu, uvijek slušam i svoju intuiciju te mi da drago da i ovog puta nije pogriješila. Albina je djevojka koja, prije svega, sjajno pjeva, dobro rezonira stvari, poštuje ljude oko sebe, umije da sluša i čuje, ali i da kaže svoje mišljenje, što je meni dodatno olakšalo ovu igru – ispričao je Orlić
Pogledaj originalni članak

Od nastupa na Dori pa do probi i popratnih aktivnosti na Eurosongu poput tirkiznog tepiha, naša ovogodišnja eurovizijska predstavnica Albina Grčić pozornost je uvelike privukla svojim odjevnim kombinacijama. Na tirkiznom tepihu, na kojem su se izvođači predstavili u nedjelju, Albina se pojavila u uskom srebrnom kostimu sa širokom jaknom u istoj boji i cipelama. Prije tepiha, mnogi su već uočili njezine kombinacije poput minijaturne ružičaste torbice, neonskog kombinezona i ružičaste jakne na uvodnoj press konferenciji, ili upečatljivog plavog sakoa i narančastih čizmi u kojima je Albina prošetala Rotterdamom.

Iza Albinih kombinacija krije se srpski stilist i modni urednik Stefan Orlić. Radi se o poznatom stilistu koji stilizira i mnoge druge zvijezde poput pjevačica Lepe Brene, Ane Nikolić, Milice Pavlović i Nikolije Jovanović, a na listu stilističkih suradnji upisao je i pjevačicu Svetlanu Cecu Ražnatović, pjevačicu Saro Jovanović poznatiju kao Saru Jo, manekenku Danijelu Dimitrovsku, influencericu Dunju Jovanić, voditeljicu i suprugu pjevača Željka Joksimovića, Jovanu Joksimović. Među suradnja našle su i srpske predstavnice na Eurosongu, djevojke iz grupe Hurricane. Spajanju i suradnji Orlića i Albine doprinijeli su Branimir i Sandra Mihaljević, autor i producent pjesme i redateljica videospota.

- Kao netko tko je 16 godina u ovom poslu, pored profesionalnog pristupa svemu, uvijek slušam i svoju intuiciju te mi da drago da i ovog puta nije pogriješila. Albina je djevojka koja, prije svega, sjajno pjeva, dobro rezonira stvari, poštuje ljude oko sebe, umije da sluša i čuje, ali i da kaže svoje mišljenje, što je meni dodatno olakšalo ovu igru – ispričao je Orlić koji je s prijedlozima za kostim na Dori krenuo nakon što je poslušao pjesmu i pogledao koreografiju nastupa.

Albina se svojim stajlingom svakako istaknula na Dori, gdje je nosila kostim ukrašen Swarovski kristalima, metalom i kožom, a prije samog nastupa uvodnim crvenim tepihom kročila je u kaputu od plavog tila i sa šeširom na glavi koji je na sebi imao pleksiglas. Da je njezin stajling bio pun pogodak pokazala je i nagrada Looksy portala eurosong.hr za najbolju odjevnu kombinaciju Dore.

- Looksy nagrada čini me neizmjerno ponosim i radosnim i na nju gledam iz dva kuta, profesionalno i privatno. Profesionalno jer su ljudi reagirali na kompletan 'paket' naše Albine i to odlučili nagraditi, a privatno jer ovime pokazujemo da nije važno tko je koje nacionalnosti, već je važno da se međusobno podržavamo, bodrimo i koračamo u zajedničku bolju budućnost – rekao je Orlić.

Prije puta u Rotterdam, Orlić je stilizirao Nikoliju za njezin novi spot za pjesmu „Sve bih“ koja se nalazi i na hrvatskom YouTube trendingu. Osim na glazbenim videospotovima, surađivao je i na raznim modnim kampanjama i s časopisima. Orlić je tako stilizirao i našu pjevačicu Ninu Badrić i scenaristicu i aktivisticu Jelenu Veljaču za srpsko izdanje časopisa Story.

Profesionalna suradnja sa srpskim zvijezdama urodila je i prijateljstvom pa Orlić tako često objavljuje fotografije s rođendana i raznih zabavnih i modnih događanja na koje prati svoje zvijezde. U listopadu prošle godine stilist je proslavio 36. rođendan, a na glamuroznoj proslavi 35. rođendana 2019. našle su se i Lepa Brena, Jelena Karleuša, Nikolija, Milica Pavlović i Danijela Dimitrovska.

Iako ne govori puno o svom radu, Orlić je jedno od najpoznatijih modnih imena u Srbiji, ali i šire. U kolovozu 2017. za američki Elléments Magazine stilizirao je naslovnicu i editorijal. Kao mali, kako je istaknuo na Instagramu, kada bi ga pitali što želi biti kada odraste jednostavno je odgovarao – Orlić.

- Vjerovao sam da me čisto srce, predanost i posvećenost poslu, prijateljima može dovesti gdje god poželim. Nije bilo lako, nije ni sada... ali je slatko i da mogu, sve bih isto napravio – napisao je.

Dok je za Albinin kostim na samom nastupu zaslužan riječki dizajner Juraj Zigman, Orlić Albinu stilizira u drugim aktivnostima, a njegove kombinacije mnogi su već oduševljeno komentirali i prozvali Albinu ikonom stila. Iako su se pojavili i negativni komentari, Albina je rekla da vjeruje Orlićevom radu.- Nitko od mene ništa ne pravi. Ja stojim iza svakog stajlinga, a u Stefana imam povjerenje jer on definitivno zna što radi i u tome je najbolji – poručila je Albina nakon komentara da stajlinzima nalikuje „seljanki“.

VIDEO: Albina Grčić bila je gošća Večernjakove desetke

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
08:48 19.05.2021.

Kreacija je trash, ali stvarno.

GL
Glavica
08:33 19.05.2021.

E moja Albina ti uzela srbina za dizajnera i on te nasamario dobro tako ti i treba

PA
Pahor
09:07 19.05.2021.

Nemamo dovoljno domacih bedaka pa moramo susjedne angazirati? Modni macak je na aparatima. Cigi na rubu ocaja