Večernjakova ruža

Tihomir Ladišić: Prošao sam većinu ratova u posljednjih 25 godina

Foto: Storypress
Tihomir Ladišić: Prošao sam većinu ratova u posljednjih 25 godina
08.02.2017.
u 12:45
Direktor vijesti i programa televizije N1 na dodjelu nagrade stiže sa svojim vrijednim timom, a u poslu su mu najvažniji rezultati
Pogledaj originalni članak

Više od 20 godina o najnovijim vijestima izvještava Tihomir Ladišić, direktor vijesti i programa televizije N1. Zahvaljujući predanom radu, upornosti i odličnim kolegama, gledanost te televizije od njegova dolaska porasla je četverostruko, te ne čudi njegova nominacija za Večernjakovu ružu u kategoriji TV osoba godine.

Koliko vam znači nominacija za Večernjakovu ružu?

Puno, prije svega zbog svih nas na N1. Riječ je o nominaciji koja je svojom tradicijom postala svojevrsni hrvatski pandan nagrade Emmy u kategoriji televizijske i radijske produkcije. Iza te nominacije stoje, među ostalima, i ugledna imena u televizijskom poslu kao što su Miroslav Lilić i Vojo Šiljak. I konačno, za mene najvažnija činjenica: N1 je ovom nominacijom prvi put ove godine kao kabelski program ravnopravno u konkurenciji za najprestižniju nagradu uz nacionalne televizijske programe.

Koga ćete povesti u HNK 31. ožujka na dodjelu nagrada?

Ovisi o tome koliko ćemo mjesta dobiti, ali bih volio biti uz ljude koji stoje iza uspjeha N1, a to su Nera Valentić, izvršna producentica programa; Nataša Božić, urednica TNT-a, trosatnoga nedjeljnog premium političkog magazina; Tomislava Sila, urednica web portala N1info; Petar Štefanić, urednik “Pressinga”; i Katarina Brečić, zaštitno lice N1 reportera. Ma, zapravo, volio bih povesti sve vrijedne i pametne ljude koje N1 ima.

Jesu li nagrade poticaj za još bolji rad?

Nagrade su važne, ali za mene su prije svega važni rezultati gledanosti, citiranosti i snage, koje mediji danas trebaju više nego ikada. Mislim da su upravo mediji ključni korektiv političkog života u Hrvatskoj; bez uloge medija, možda bismo i danas preslagali Vladu Tihomira Oreškovića, a mnoge mračne korupcijske i političke afere nikada ne bi bile otkrivene.

Od vašeg dolaska na N1 gledanost je porasla četverostruko, kako vam je to pošlo za rukom?

Upornim radom, s vrijednom uredničkom i novinarskom ekipom. Ipak, najvažnija u svemu i ključna riječ jest sloboda. N1 nije ni pod kakvim pritiskom. Ni vlasničkim, ni političkim, ni oglašivačkim.

Koji vam je najzanimljiviji dio novinarskog posla?

Prošao sam sve što se u ovom poslu može proći. Bio sam dio jedne od najboljih generacija na HRT-u, od koje većine, nažalost, ondje više nema. Radio sam kao ratni reporter i prošao većinu ratova u posljednjih 25 godina. Tri godine radio sam i živio u Bagdadu, kao producent i novinar za jednu od najvećih svjetskih news redakcija. N1 je za mene stvaranje novog svijeta, hod putem kojim još nitko u Hrvatskoj nije hodao, pa nema traga koji možete slijediti u pijesku ili snijegu: stvaranje 24-satnog news televizijskog programa.

Novinarstvo se često navodi kao jedno od najstresnijih zanimanja. Kako se nosite s tim stresom?

Ne razmišljam o tome, ustajem svaki dan u pet ujutro, u osam sam u studiju, borim se sa svojom ekipom svaki dan i veselim se svakom novom uspjehu.

U čemu najviše uživate kada niste u redakciji?

To je u ovom trenutku toliko malen dio mojeg života da mi uživanje znači druženje s ljudima koje volim, slušanje vinila, glazba i trčanje...

Volite putovanja izvan uobičajenih turističkih ruta, gdje ste posljednje bili?

Posljednja ruta izvan uobičajene bio je ulični bar u New Yorku i druženje s Charliejem Sheenom. Želim posjetiti i jedno od posljednjih pojilišta divljih životinja na jezeru u Južnoafričkoj Republici, na kojem na brodu živi snimatelj s kojim sam radio u Bagdadu. Obećao sam mu da ću ga posjetiti preživimo li Falluju, tog ljetnog dana 2008. godine.

>>Stigao je i taj trenutak, otvaramo glasovanje za Večernjakovu ružu

>>Otkrivamo nominacije za Večernjakovu ružu: Odabrano 35 najboljih u sedam kategorija

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.