Nova sezona kultne auto emisije

The Grand Tour sezona 4 – Clarksona, Hammonda i Mayja maknuli iz automobila

The Grand Tour sezona 4 – Clarksona, Hammonda i Mayja maknuli iz automobila
14.12.2019.
u 09:32
Novi koncept emisije valjda osmišljen da trojac izdrži test vremena i privuče mlađu publiku čista je katastrofa. Barem što se prve epizode tiče
Pogledaj originalni članak

Najavili su da neće više biti šatora, odnosno dijelova iz studija. Nego će snimati samo specijale. OK, dobro. I specijali su bili jako zanimljivi, sjećam se još onoga iz Top Geara po američkom Jugu. I dalje će to biti auti, pa sve u redu. A možda specijal bude ispresijecan onim klasičnim rubrikama po stazi, kraćim testovima i tako to. Osim što – nije. Kultni je trojac, nadamo se da je po zamisli Amazonovih producenata, uspio napraviti nemoguće – snimiti emisiju o automobilima bez automobila. Točno tako, tko je pogledao prvu epizodu koja je stigla jučer, vidio je kako sat i pol vremena The Grand Toura ni u jednom trenutku nema kadar kotača, odnosno automobila koji vozi netko od njih trojice. Umjesto toga, oni voze nekakve brodice po Kambodži i Vijetnamu, po delti Mekonga, dakle, nastojeći uz to bivati duhovitima. Krajnje bezuspješno, jer njih su trojica izrasli na automobilima, lišiti ih kotača znači riješiti ih i njihova duha. K tome, delta Mekonga, odnosno cijeli taj dio Azije ima prekrasnih dijelova, poput zaljeva Ha Long, recimo. Ma kakvi, idemo radije po mulju velike rijeke, bez neke jasne priče o tome zašto smo uopće tamo. I pri tome još pričajmo ratne pričice iz američke 'herojske' povijesti u tom dijelu svijeta. A njih trojica su, podsjetimo, Britanci. Sve zajedno je neviđeno dosadno, bezlično i neduhovito. Bez zvuka motora to naprosto nema veze s ničim, a kamoli s nekadašnjim Top Gearom. Amazon nije nikada dao, barem koliko ovaj autor zna, brojke korisnika koje je dobio s The Grand Tourom kao niti koliko je korisnika pogledalo barem neku epizodu serije. Prema ovome, sasvim se čini kako te brojke i nisu sasvim sjajne, jer ovakav zaokret je naprosto prevelik da bi bio slučajan. Nešto govori i to da Clarkson vodi kviz Tko želi biti milijunaš na ITV-u. Nije sasvim jasno niti kako je Jeremy Clarkson na ovo pristao, nije da čovjeku nedostaje novca, pa da je zbog toga, a nije baš niti toliko blesav da ne zna kako van kabine automobila on zapravo vrijedi jako malo. Odnosno, nimalo jer opus mu se u posljednje vrijeme sveo na vrijeđanje Grete Thunberg iako je u međuvremenu gotovo za 180 stupnjeva promijenio mišljenje o klimatskim promjenama, pa sada priznaje da se, eto, nešto ipak događa. Svesrdno se nadamo da će sljedeće epizode imati neki automobil, a ne nekakvo planinarenje ili nešto slično na što The Grand Tour asocira daleko prije nego što podsjeća na automobile.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar izvidnik1
izvidnik1
11:41 18.12.2019.

"The grand tour" ne znači da se radi o automobilima nego o putovanju bez obzira kojim prijevoznim sredstvom. Emisija je odlična išto god ovaj trojac napravi, pretvori u zlato. Zato ih valjda toliko plaćaju.

MI
m.ivanisevic2
19:35 15.12.2019.

Malo brodovima po Mekongu. Gledao, odličan specijal.

PE
Petrolhead
18:36 15.12.2019.

Zorane točno se vidi da nemaš pojma o emisiji i da si ovaj članak napisao samo radi konflikta Clarksona i Grete jer je to sada vama novinarima udarna tema. Inače za sve ljude koji vole emisiju epizoda je vrhunska i duhovita.