Švicarska

Preminula prva pobjednica Eurovizije

Foto: Screenshot/YouTube
Preminula prva pobjednica Eurovizije
25.03.2018.
u 12:26
Assia je odnijela pobjedu s pjesmom "Refrain" i još uvijek je jedina Švicarka koja je pobijedila na Euroviziji
Pogledaj originalni članak

Švicarska pjevačica Lys Assia, prva pobjednica Velike nagrade Eurovizije 1956., preminula je u subotu u 94. godini života, objavljeno je na službenoj stranici tog međunarodnog glazbenog natjecanja.

Assia je odnijela pobjedu s pjesmom "Refrain" i još uvijek je jedina Švicarka koja je pobijedila na Euroviziji, iako je Švicarska uzela naslov i 1988., ali ovaj puta zahvaljujući Kanađanki Celine Dion i njezinoj pjesmi "Ne partez pas sans moi". Assia je sudjelovala na tom natjecanju i 1957. i 1958. ne ostvarivši pobjedu, ali je ipak 1958. s pjesmom "Giorgio" bila visoko plasirana na drugom mjestu.

 

Njezino pravo ime je Rosa Mina Scharer, iz kantona Argovie, na sjeveru Švicarske. Preminula je u bolnici u Zollikerbergu, nedaleko od Zuericha.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.