EDUKATIVNO I ZABAVNO

Svi gledaju ovaj novi serijal na HRT-u: 'Teško je pratiti epizode i ne zaviriti u frižider'

Foto: Izvan Fokusa
Foto: Izvan Fokusa
Foto: Izvan Fokusa
Foto: Izvan Fokusa
Foto: Izvan Fokusa
Foto: Izvan Fokusa
Foto: Izvan Fokusa
Foto: Izvan Fokusa
Foto: Izvan Fokusa
Foto: Izvan Fokusa
Foto: Izvan Fokusa
Foto: Izvan Fokusa
Foto: Izvan Fokusa
Foto: Izvan Fokusa
10.12.2025.
u 11:19
Pogledaj originalni članak

Serijal Apetitlih, koji već tri nedjelje na HRT1 u 16:50 vodi gledatelje na kulinarsko putovanje kroz povijest i okuse, postao je jedno od najugodnijih televizijskih iznenađenja sezone. Reakcije publike jasno pokazuju da su autori pogodili savršenu mjeru između edukativnog i zabavnog sadržaja. Od putovanja vlakom nekadašnjim rutama Austro-Ugarske, do mirisa tradicionalnih jela koja se prenose generacijama, serijal uspijeva istodobno probuditi nostalgiju i inspirirati gledatelje da sami zavire u stare kuharice svojih baka.

Prve tri epizode vodile su gledatelje kroz povijest i tradiciju jela, otkrivajući zanimljive priče iz njihova nastanka. U prvoj epizodi Vini Jurčić i Leo Jurešić kreću iz Zagreba prema Grazu, slijedeći trag Tafelspitza – jela koje je s vremenom preraslo u carski specijalitet i ostalo prepoznatljiv simbol austro-ugarske kulinarske baštine. Put ih je zatim odveo prema slasticama: štrudli i carskom drobljencu, čija se povijest, od jednostavnih seoskih kuhinja do bečkih salona, razotkriva u nizu šarmantnih priča i anegdota. Treća epizoda donijela je mirise Slavonije i Mađarske, gdje paprikaš i fiš čine srce panonske kuhinje. Kroz razgovore s lokalnim kuharima, ribarima i domaćinima doznajemo kako su ova jela postala više od hrane — pravi simbol druženja, tradicije i zajedništva kraj Drave i Dunava.

Vini i Leo nastavljaju svoju potragu kroz bogatstvo okusa i priča, otkrivajući Doboš tortu, Bečki odrezak i druge kulinarske klasike koji su obilježili gastronomiju naših prostora. Uz nova otkrića, suvremene interpretacije i još nekoliko iznenađenja, serijal ulazi u završnicu u blagdanskom ozračju, spajajući putovanja, sjećanja i okuse u jedno toplo i zaokruženo iskustvo. Publiku očekuju epizode koje će, baš kao i dosad, probuditi i nostalgiju i apetit — i ostaviti je u iščekivanju svakog sljedećeg zalogaja.

„Baš me jako veseli što ljudi serijal komentiraju kao topao, zanimljiv, bez usiljenosti… Većina prijatelja mi je rekla da su napravili grešku kad su gledali prvu epizodu što nisu prvo skuhali pa uz hranu gledali, jer je teško pratiti epizode i ne zaviriti u frižider. Na drugoj epizodi to su ispravili. Cijelo snimanje proteklo je u zanimljivom društvu i s divnim članovima ekipe! Nama je bilo krasno, a ono što me još više raduje je to što publika pokazala da s veseljem i iščekivanjem prati naše putovanje.“ – oduševljeno je komentirala Vini Jurčić. Leo Jurešić dodaje: „Drago mi je čuti da serijal potiče pozitivne komentare među ljudima, prijateljima i kolegama. Iskreno, nisam znao što očekivati, pa su mi ovakve reakcije vrlo ugodno iznenađenje. Sam proces snimanja bio nam je zanimljivo iskustvo. Mislim da su nam prve reakcije publike dale dobar osjećaj da smo napravili nešto što vrijedi podijeliti. Lijepo je vidjeti da se ljudi stvarno povezuju sa sadržajem bilo kroz povijesne činjenice ili kroz hranu.“

Apetitlih pokazuje kako spoj povijesti, kulinarstva i osobnih priča može fascinirati i osvojiti publiku. Gledatelji s nestrpljenjem iščekuju svaku novu epizodu, nadahnuti ne samo receptima, već i pričama koje ih. Serijal potvrđuje da dobro pripovijedanje i pažljivo odabrani okusi mogu publici ponuditi toplo i nezaboravno putovanje kroz vrijeme i tradiciju..

Apetitlih potvrđuje kako spoj povijesti, tradicije i kulinarskog umijeća može probuditi radost zajedničkog uživanja u hrani i pričama koje nas povezuju s bogatom kulturnom i gastronomskom baštinom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.