teška dijagnoza

Slavna glumica oćelavila u teškoj borbi s bolešću: 'Ide nabolje, osjećam lijevu stranu tijela'

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram/riley.loudermilk
Foto: Instagram
22.08.2019.
u 11:20
Selma Blair, glumica poznata po ulozi u "Okrutnim namjerama" i "Plavuši s Harvarda" prije godinu dana otkrila je da boluje od multiple skleroze.
Pogledaj originalni članak

Početkom kolovoza Selma Blair je objavila kako će se podvrgnuti novom tretmanu za multiplu sklerozu koja joj je dijagnosticirana u ovo doba prošle godine.

U svojim redovitim objavama na Instagramu fanove obavještava o svojoj borbi koja ju je izmučila - psihički i fizički.

- Nesanica. Kao dijete sam koje se budi. Bojim se i želim plakati. Želim svoju mamu. Želim. Okupat ću se. I plakati. Početak je težak. Moram zapamtiti - napisala je prije nekog vremena ispod slike na kojoj su joj noge pune masnica. Na jednoj objavi komentirala je pratiteljica upitavši ju kako se osjeća nakon iscrpljujućih tretmana i primjećuje li poboljšanje.

- Da, bolje je. Sada ponovno osjećam lijevu stranu tijela - odgovorila joj je glumica kojoj su u nastavku komentara fanovi ostavljali ohrabrujuće i osnažujuće poruke te pisali svoja iskustva s istom terapijom.

- Terapija zbilja vrijedi! Moja kći joj se podvrgnula u prosincu 2018. u Chicagu - napisala je pratiteljica.

Foto: Instagram

Emotivna glumica zbog tretmana se preselila iz Kalifornije, a 1,7 milijuna pratitelja na društvenoj mreži obavještava o patnji koju prolazi kako bi ozdravila.

- Kada sam dobila dijagnozu, plakala sam od olakšanja – priznala je tijekom jednog intervjua dok joj je drhtao glas, kao posljedica spazmodičke disfonije – poremećaj koji zahvaća mišiće koji upravljaju govorom. Sin joj je najveća podrška u životu otkako joj je dijagnosticirana multipla skleroza u kolovozu 2018. S javnosti je podijelila dijagnozu u listopadu i tada je priznala da više ne može dignuti ruke dovoljno visoko da počešlja kosu. 

Foto: Instagram

U veljači je u jednom intervjuu otkrila da je ta dijagnoza jako teško pala njezinu sinu. Kada mu je priznala, kroz suze je pitao: – Hoće li te to ubiti? Ona mu je odgovorila da neće od toga umrijeti te da nitko ne zna kako će zapravo umrijeti.

– Ne, doktor mi nije rekao da ću umrijeti od ovoga – naglasila je Blair.

Na dodjeli Oscara u veljači, Selma Blair se crvenim tepihom prošetala sa štapom u ruci. To joj je bilo prvo pojavljivanje u javnosti nakon što je u listopadu prošle godine obznanila da boluje od multiple skleroze. Prvi put je simptome primjetila 2011. godine, u doba kad je dobila sina. Unatoč tome, bolest joj je dijagnosticirana tek u kolovozu 2018. 

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

ZE
Zekonja
13:17 22.08.2019.

Slavna? Nikad cuo. I kako moze biti plavusa kad nema kose.

Još iz rubrike Showbiz