Večernjakova ruža

Sabina Tandara Knezović: Ako dobijem Ružu, bit ću zahvalna svima koji su vjerovali i glasali za mene

Foto: Nova TV
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Ivana Brkić Tomljenović i Sabina Tandara Knezović, voditeljice izborne emisije Nove TV
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Ivana Brkić Tomljenović i Sabina Tandara Knezović, voditeljice izborne emisije Nove TV
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Sabina Tandara Knezovi?, novinarka Nove TV
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Sabina Tandara Knezovi?, novinarka Nove TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
28.02.2023.
u 07:00
Novinarka Nove TV Sabina Tandara Knezović nominirana je za Večernjakovu ružu u kategoriji TV osobe godine
Pogledaj originalni članak

Sabina Tandara Knezović dugogodišnja je reporterka informativne redakcije Nove TV koja i nakon 17 godina s jednakim žarom i profesionalnim pristupom prati aktualne političke teme u zemlji, a od prošle godine u sklopu Dnevnika u rubrici “Razotkrivanje” pokazuje nam i druga/privatna lica naših političara. Zbog svega navedenog odlukom našeg žirija zaslužila je nominaciju za Večernjakovu ružu u kategoriji TV osobe godine.

Koliko vas je razveselila nominacija i od koga ste saznali da ste nominirani?

Nominacija me potpuno iznenadila. Uopće joj se nisam nadala. To jutro bila sam u Saboru kada mi je kolegica Ivana Pezo Moskaljov poslala u poruci ružu i srce. Pitala sam što ju je spopalo. I onda sam dobila screenshot Večernjaka. Toliko me sve to zbunilo da sam se potpuno pogubila. Premijer s ministrom kojeg sam čekala prošao je pored mene a da ga nisam ni primijetila. A onda su krenule čestitke i od drugih.

Od jeseni ste u sklopu Dnevnika pokrenuli i rubriku “Razotkrivanje” u kojoj s Barbarom Štrbac i Hrvojem Krešićem otkrivate drugačiju stranu političara. Kako se gledateljima svidio taj format, a kako političarima?

Taj je format potpuni hit. Gledateljima se jako svidio. Znaju me ispitivati koga imamo idućeg da mogu gledati. I vrlo često nakon priloga slušam komentare kako su potpuno iznenađeni tom opuštenom stranom političara. A što se tiče glavnih aktera, ima onih koji lako pristanu na takvu vrstu snimanja, ali ima onih koji za sebe smatraju da nemaju što pokazati.

Tko vas je od političara u rubrici “Razotkrivanje” dosad vas najviše iznenadio?

Sve koje sam do sada snimala bili su odlični. Oleg Butković vrhunski pjeva. Hajdaša Dončića i Ivanu Kekin mogla bih prijaviti na MasterChef, a Zvonimira Troskota na Ples sa zvijezdama. Mario Banožić majstor je za slavonske specijalitete. Ali ono što me najviše iznenadilo zapravo je njihova spremnost na sve moje ideje i zahtjeve. Ništa im nije bilo teško.

Političari znaju da niste popustljivi, ministar Butković rekao je da nikome nije lako kad sjedne nasuprot vas u vrući stolac, jeste li nekom od političara na crnoj listi zbog toga?

Nisam im najdraža, ali ne mogu reći da mi ne žele dati intervju. Nakon razgovora neki se znaju naljutiti, neko vrijeme ne žele razgovarati, ali onda opet dođu. Znaju da moraju sa mnom surađivati. Nismo tu da se simpatiziramo nego radimo posao. Ja sam tu da postavljam pitanja na koja gledatelji trebaju dobiti odgovor. Ništa osobno i uvijek profesionalno.

Na Novoj TV ste od samih početaka i s godinama je informativni program Nove TV došao do odličnih rezultata gledanosti, u čemu je tajna uspjeha?

Dnevnik Nove TV 13 je godina najgledanija informativna emisija. Taj status imamo i danas. Ponosna sam na sve što smo dosad kao redakcija napravili. Ključ uspjeha su ljudi s kojima radim, uigranost tima ispred i iza kamera. Redakcija je puna vrhunskih profesionalaca kojima gledatelji vjeruju. Objektivni su, kritični, vjerodostojni.

Koji su vam najuzbudljiviji momenti iz 2022., kojeg ćete sugovornika posebno pamtiti iz te godine i zašto?

Prošlu godinu pamtit ću po ekskluzivi koju sam objavila, a to je odlazak Zdravka Marića s pozicije ministra financija. I po kaosu koji je nastao nakon te moje objave. A sve sam to odradila sjedeći s prijateljicama na piću u kvartu. Tu večer neću nikada zaboraviti. Mobitel mi nije prestajao zvoniti. Što od znatiželjnika koje je zanimalo kamo Marić ide pa sve do kolega koji su mi čestitali na toj mega ekskluzivi.

Kako ste uopće znali da je novinarstvo vaš poziv i sjećate li se svog prvog novinarskog zadatka?

Kao djevojčica po kući sam glumila novinarku. Naravno da se sjećam svog prvog konkretnog zadatka. Snimala sam tadašnjeg predsjednika Mesića. Vozili smo se vlakom do Slavonskog Broda. Bila sam nervozna, ali nisam to pokazala. On je bio beskrajno simpatičan, a ja sam napravila odličnu reportažu koje se ni danas ne bih posramila.

U čijem ćete društvu doći na dodjelu i, ako dobijete Ružu, kome ćete je posvetiti?

Doći ću sigurno sa svojom najdražom ekipom iz redakcije. Kako god prošlo, mi ćemo se dobro zabaviti. Velika je čast što sam uopće i nominirana. Konkurencija mi je jaka i tko god dobio nagradu, bit će to zasluženo. Ali ako Ružu dobijem ja, bit ću beskrajno zahvalna svima koji su vjerovali i glasali za mene.

VIDEO TBF: 'Tajna našeg uspjeha je da nismo nikad poklekli trendovima, niti kopirali druge'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Barba
Barba
09:51 28.02.2023.

Radi ove nepristojne novinarke, koja stalno upada u riječ i prekida sugovornike, prestao sam gledati Novu TV.

BE
Berri
08:59 28.02.2023.

U ovoj kategoriji gdje je nominirana Tandara mislim da su Robert Knjaz i Marko Šapit su pokazali puno, puuuuno više. Šteta da Tandara kao novinarka nije napravila iskorak prema otkrivanju čedne procedure u posvajanju djece i DR Kongo. U tom smislu je bio prostora da se ova izuzetno osjetljiva tema kontinuirano i profesionalno obrađuje.