IZ DRUGOG POKUŠAJA

Robert Knjaz ostvario san i postao student filmske i TV režije

Foto: Igor Kralj/24sata
Robert Knjaz ostvario san i postao student filmske i TV režije
30.09.2009.
u 21:48
Najmaštovitiji televizijski autor u nas iz drugog je pokušaja primljen na akademiju, a od njegova prvog odlaska na prijamni ispit za režiju i ovoga prekjučerašnjeg prošlo je čak - 19 godina.
Pogledaj originalni članak

Robertu Knjazu prekjučer se ostvario još jedan san - postao je student filmske i TV režije na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Naime, najmaštovitiji televizijski autor u nas iz drugog je pokušaja primljen na akademiju, a od njegova prvog odlaska na prijamni ispit za režiju i ovoga prekjučerašnjeg prošlo je čak - 19 godina.

- Te davne 1990. htio sam upisati režiju, no nisu me primili. Nisam ušao ni u uži krug. Predao sam tada scenarij o najluđem danu jednog svog frenda iz kvarta, da bih nakon pola godine u videoteci posudio "Idiotsku noć" Martina Scorsesea i shvatio da je on već snimio film s istom temom. Očito je komisija mislila da sam predao lošu kopiju Scorsesova filma. A onda je došao rat pa me "povukla" televizija i tek sam sad opet pokušao ostvariti svoju davnu želju - i uspio. I premda je trenutačno akademija primarna u mom srcu, televizija, odnosno RTL, neće zbog toga ni malo patiti - kazao nam je Knjaz koji je u međuvremenu diplomirao ekonomiju (pa ga sad očekuju tek dvije godine studija režije, svojevrsni magisterij) te je dobivao nagrade za svoje amaterske filmove.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

VI
visio
08:20 01.10.2009.

Koji likovi.... sam sebi odgovara!! ili možda razgovara sa svojim \"drugim\" ja?? Knjaz svaka čast!!!!

ZU
zuba
23:44 30.09.2009.

to je bilo sarkasticno...oo boze!!!

DO
dobravečerhr
08:07 01.10.2009.

\"Najmaštovitiji televizijski autor u nas...\" kakva bedastoća. Ovo kaj sada Knjaz izvodi je jadna kopija onoga kaj je Malnar radio prije 10 godina. Nemam nikaj protiv Knjaza ali ovakvo novinarsko tituliranje nema veze sa zbiljom...