Steven Spielberg

Redatelj traži velike promjene kod dodjele Oscara, evo što mu nije po volji

Foto: DPA/Pixsell
Foto: Reuters
Steven Spielberg
Foto: PA/Pixsell
03.03.2019.
u 17:37
Spielberg će predložiti promjenu pravila što bi onemogućilo 'streaming' medijima poput Netflixa, Amazona i Hulua da se natječu za nagradu Oscar ako njihovi filmovi nisu bili u redovitoj kino distribuciji.
Pogledaj originalni članak

Nakon što je Netflixov film "Roma" u režiji Alfonsa Cuarona osvojio prošle nedjelje tri Oscara, filmski redatelj Steven Spielberg rekao je kako želi onemogućiti filmovima sa 'streaming' medija da se natječu za buduće nagrade Akademije.

Spielberg će iznijeti svoje stajalište na nadolazećem sastanku odbora guvernera na Akademiji za filmsku umjetnost i znanost.

Tamo će predložiti promjenu pravila što bi onemogućilo 'streaming' medijima poput Netflixa, Amazona i Hulua da se natječu za nagradu Oscar ako njihovi filmovi nisu bili u redovitoj kino distribuciji.

"Steven se snažno zalaže za razliku između 'streaming' filmova i naslova u kinematografima", rekao je predstavnik Spielbergove kompanije Amblin Entertainment.

Ovo nije prvi puta da je Spielberg pokazao nezadovoljstvo oko razlike u filmovima "s velikog platna" i onih "s malih ekrana".

"Čim se posvetiš televizijskom formatu, ti si TV film", rekao je Spielberg prošle godine u razgovoru za ITV News, naglasivši da takav film onda može "zaslužiti Emmyja, ali ne i Oscara".

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.