BROJNI PROJEKTI

Rade Šerbedžija u pregovorima za film o Tesli

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Rade Šerbedžija
Foto: Dusko Marusic/PIXSEL
01.08.2016., Brijuni - Glumac Rade Serbedzija. Photo: Dusko Marusic/PIXSEL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Rade Šerbedžija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Rade Šerbedžija
15.02.2017.
u 08:45
Glumac u Zagrebu snima film "The Guardian Angel" finskog redatelja Arta Halonena
Pogledaj originalni članak

Rade Šerbedžija (70) jedan je od naših najvećih glumaca koji se može pohvaliti zavidnom hollywoodskom karijerom. Trenutačno se nalazi u Zagrebu zbog filma “The Guardian Angel” koji je nastao kao rezultat dansko-finske i hrvatske koprodukcije. Radnja filma temelji se na stvarnim događajima i zločinima koji su počinjeni pod utjecajem hipnoze u Danskoj tijekom 50-ih godina.

– Radi se o vrlo interesantnom scenariju. Radnja je smještena u Danskoj i radi se o problemima s ljudima koji su za nacističku Njemačku provodili raznorazne stvari, a nakon Drugog svjetskog rata nastavljaju neku skrivenu aktivnost – rekao je Šerbedžija uz napomenu da ne smije otkrivati baš sve detalje o filmu.

Šerbedžija u filmu ima jednu od glavnih uloga, a rekao je da mu je vrlo zahtjevna jer ima jako mnogo teksta koji je isključivo na engleskom jeziku.

– Glumim psihijatra, uz čiju pomoć policija uspijeva razotkriti cijelu mrežu skrivenih nacista – rekao je Šerbedžija. Iako se film snima u Zagrebu, grad neće biti predstavljen u filmu nego je poslužio za snimanje interijera.

– Drago mi je što surađujem s redateljem Artom Halonenom s kojim pregovaram i o ulozi u njegovu idućem filmu o Nikoli Tesli – otkrio je Šerbedžija.

U filmu uz Šerbedžiju glume Josh Lucas, Cyron Melville te Pilou Asbæk iz serija “Borgen” i “Igra prijestolja” koji glumi istražitelja zaduženog za rješavanje slučaja.

Šerbedžija je neko vrijeme uzeo stanku od glume nakon smrti prijatelja Borisa Geršaka i oca Dane. Nedavno je u intervjuu otkrio da se teško oporavlja od gubitka, ali spremno se vratio poslu.

>>Preminuo otac Rade Šerbedžije. Unuk poručio: 'Zdravo deda, ponosan sam što nosim tvoje ime!'

>>Pročitajte otvoreno pismo Rade Šerbedžije Ministarstvu hrvatskih branitelja

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

NE
nemanatrag
11:01 15.02.2017.

Evo vidim krenula tradicionalna hrvatska dobrodošlica....Orwellova dva minuta mržnje...

KO
kodamesepita
10:11 15.02.2017.

Autor : Danijela Goreta... a valjda je njezin

PR
pritiskovic
11:03 15.02.2017.

Kako ne bit' ponosan Hrvat i katolik pored ovakvih komentara mojih zemljaka....!?