Iva Pehar

Prva hrvatska masterchefica: Oduvijek sam voljela gurati prstiće u tijesto i mijesiti njoke

Foto: Nova TV
Iva Pehar
SONY DSC
07.06.2015.
u 10:20
Cijeli je grad navijao za simpatičnu Makaranku Ivu Pehar (26) u finalu Masterchefa.
Pogledaj originalni članak

Napeto je bilo u petak u Makarskoj. Ulice su utihnule, a obitelji se okupile pred malim ekranima.

Cijeli je grad navijao za simpatičnu Makaranku Ivu Pehar (26) u finalu Masterchefa. Posebno uzbudljivo bilo je u kući obitelji Pehar jer je Iva roditelje i dečka ostavila u neizvjesnosti do samog kraja.

- Malo smo plakali, pa se smijali. Moji su na početku bili uvjereni da ću pobijediti, a ja sam im govorila "samo čekajte do kraja" pa kad su vidjeli da mi je u kolaču ostala folija, mislili su da je gotovo i da sam izgubila, ispričala nam je Iva nakon što je, foliji unatoč, proglašena pobjednicom treće sezone Masterchefa.

Dok čestitke stižu sa svih strana, Iva nam otkriva da kuha od kad zna za sebe, da obožava spravljati poslastice svome dečku, da joj kolači moraju biti kremasti ili s komadićima voća i da se sjeća kako je još kao dijete uz majčinu pomoć mijesila njoke.

- Nisam imala možda ni pet godina. Oduvijek sam voljela gurati prstiće u tijesta, kaže sa smiješkom prva hrvatska Masterchefica, koja je osim laskave titule osvojila i 100 tisuća kuna.

- Definitivno ću usmjerit taj novac pametno. Ne bih još sve odavala, ali bit će vezano uz gastronomiju i dizajn interijera, tajnovita je Iva.

Otvoreno pak priča o tome kako je ponosna što je žiri prepoznao da je "izašla iz kutije" i odmaknula se od standarda jer, kaže, obožava eksperimentirati. Recepte zato ne slijedi od A do Ž već pročita upute, prouči tehnike i već razmišlja kako će recept interpretirati u svoju gastrokreaciju.

- Show mi je otvorio sasvim novi svijet što se tiče razmišljanja i kreiranja menija. Ne znam kako bih to objasnila, to je kao kad kreiram dizajn u prostoru. Ne razmišljam više samo o tome da na tanjuru imam sve komponente, umak, začine, teksture... već slažem priču i ideju i trudim se da to bude nešto iza čega stojim i nastojim dati sebe na tanjuru, zaključuje Iva.

>>Ne žalim ni jedne sekunde

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

FO
ForeignLegion1987
16:27 07.06.2015.

Ovo je namjestaljka...gos je bio bolji..ona je zaboravila najlon i pobijedila...u kojoj to svijetskoj kuhinji bi ona to kuhala na takav nacin...sramota..cista namjestaljka i veliki minussssss za one koje su je proglasili pobijednicom....mislim da ce se vecina sloziti samnom

BI
binko
07:32 08.06.2015.

Napravila je grešku u finalu, ostavila najlon u kolaču... dakle neupitno je da je pogriješila i za to je morala biti kažnjena a ne nagrađena....ne razumijem , ali tko je u žiriju ......ma fuj hrvatska posla

Avatar Zoran_Karakremenko
Zoran_Karakremenko
19:15 07.06.2015.

Cura dobro kuha...... , ali najlon u jelu ? Protivniku žiri to nikad ne bi oprostio . Sramota za žiri .

Još iz rubrike Showbiz