vodi se istraga

Princ William progovorio o zloglasnom intervjuu u kojemu je princeza Diana priznala nevjeru

Foto: John Stillwell/Press Association/PIXSELL
Diana, Princess of Wales death anniversary
Foto: Ian Waldie/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
FILE PHOTO: Princess Diana arrives at the Royal Geographical Society in London
Foto: STR New/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
FILE PHOTO: Prince Charles and Princess Diana stand on the balcony of Buckingham Palace following their wedding at St. Pauls Cathedral
Foto: Jack Hill/News Syndication/PIXSELL/NI Syndication/PIXSELL
Prince William at The Royal Marsden
Foto: Reuters/Pixsell
Princ William i Kate Middleton
Foto: profimedia
Foto: Press Association/PIXSELL
Princ William i princ Harry
Foto: Press Association/PIXSELL
William i Kate s djecom
19.11.2020.
u 11:45
Charles Spencer, Dianin brat, rekao je da se BBC nije ispričao zbog, kako tvrdi, krivotvorenih dokumenata i "drugih prijevara" kojima se poslužio novinar Martin Bashir kako bi došao do intervjua s Dianom.
Pogledaj originalni članak

BBC je u srijedu objavio da je imenovao suca koji će biti na čelu istrage o slavnom intervjuu princeze Diane iz 1995. koji je vodio novinar Martin Bashir, nakon što je njezin brat iznio optužbe da je britanska televizijska kuća BBC Dianu prijevarom navela na sudjelovanje.

Charles Spencer, Dianin brat, rekao je da se BBC nije ispričao zbog, kako tvrdi, krivotvorenih dokumenata i "drugih prijevara" kojima se poslužio novinar Martin Bashir kako bi došao do intervjua s Dianom. Spencer je također sugerirao da je BBC sve te zloporabe pokušao zataškati. Glavni ravnatelj te televizije Tim Davie rekao je kako želi otkriti istinu o njegovim tvrdnjama. 

Sada se oko svega oglasio i princ William rekavši kako ''pozdravlja'' novu istragu BBC-jeva intervjua s pokojnom majkom koja je šokirala svijet. Vojvoda od Cambridgea nazvao je istragu "korakom u dobrom smjeru" i rekao da se nada da će biti otkrivena istina o zloglasnom intervjuu. Neovisna istraga, koju će voditi Lord Dyson, započet će odmah i nastoji otkriti kako je novinar Bashir uspio doći do nje, piše Mirror. 

"Neovisna istraga korak je u pravom smjeru. Trebala bi pomoći utvrditi istinu iza akcija koje su dovele do intervjua za Panoramu i naknadnih odluka koje su donijeli oni iz BBC-ja na vrijeme", kazao je William.

Podsjetimo, tijekom tog slavnog intervjua s Bashirom, koji je samo u Britaniji gledalo više od 20 milijuna ljudi, Diana je šokirala naciju priznavši svoju izvanbračnu vezu te javnosti iznijela niz intimnih pojedinosti o svom propalom braku s britanskim prijestolonasljednikom, princom Charlesom.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.

Još iz rubrike Showbiz