intiman intervju

Princ Harry razgovarao s liječnikom i dobio dijagnozu, a nije se dotaknuo tema svoje obitelji

Foto: Netflix
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: REUTERS
Princ Harry i Meghan Markle
Foto: REUTERS
Princ Harry i Meghan Markle
Foto: REUTERS
Princ Harry i Meghan Markle
Foto: Screenshot/CBS News
Foto: youtbe
Foto: Promo
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: Dominic Lipinski/Press Association/PIXSELL
William i Harry zajedno otkrili kip u spomen na princezu Dianu povodom njenog 60. rođendana
Foto: YouTube screnshot
Foto: Instagram screenshot
Foto: Instagram screenshot
Foto: reuters
Foto: Reuters
Princ Harry
Foto: Screenshot Youtube
Foto: Screenshot Youtube
Foto: Utrecht Robin/ABACA/ABACA
07.03.2023.
u 23:00
Razgovor se odvijao ispred kamina u dnevnom boravku njihovog doma u Montecitu, a streaman je preko Zooma za gledatelje u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji po cijeni od 25 dolara i trajao je 90 minuta. U tu cijenu je bio uključen i primjerak knjige 'Spare'.
Pogledaj originalni članak

Princ Harry (38) u siječnju je objavio knjigu svojih memoara 'Spare' u kojoj je iznio brojne detalje iz svoga života kojima je šokirao javnost te stvorio napetosti sa svojom obitelji. Harry je tako pisao o tome kako ga je brat William fizički napao zbog braka s Meghan Markle (41), govorio je o svom djetinjstvu, prvim iskustvima s drogom, zabavama, životu u vojski i ratnim misijama u kojima je sudjelovao, ali i odnosu s bakom, kraljicom Elizabetom kao i mnogim drugim temama.

Harry i Meghan ranije su dali i nekoliko intervjuu u kojima su iznijeli još neke optužbe te digli dodatnu prašinu, a ovoga puta je princ sam sjeo pred kamere i sve ispričao. Naime, princ je sada razgovarao s poznatim kanadskim liječnikom dr. Gaborom Matéom te otkrio još neke informacije. Razgovor se odvijao ispred kamina u dnevnom boravku njihovog doma u Montecitu, a streaman je preko Zooma za gledatelje u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji po cijeni od 25 dolara i trajao je 90 minuta. U tu cijenu je bio uključen i primjerak knjige 'Spare'.

Razgovor princa i doktora opisan je kao "intimni razgovor u kojem raspravljaju o životu s gubitkom i važnosti osobnog iscjeljenja". Harry je tijekom razgovora na hvalio svoju suprugu, a posebno se raspričao o svađi o kojoj je pisao u memoarima. Tada je Meghan zaprijetila da će ga ostaviti. Dr. Matéu rekao je kako mu je to "trebalo".

- Doista sam to trebao. Trebao sam taj otpor i pomisao da bih je mogao izgubiti - objasnio je.

Foto: Profimedia

U knjizi 'Spare', princ je opisao kako je postao osjetljiv i puknuo kada je jedan razgovor s Markle "krenuo u neočekivanom smjeru". Prisjetio se kako je bio pretjerano i "odvratno ljut" na suprugu i kako joj se obratio tako grubo da se činilo da se sve oko njih zaustavilo na trenutak. Nakon kratke stanke, Meghan mu je smireno rekla da mora biti svjestan toga da ona neće trpjeti takav ton, takav način razgovora ni od koga. Objasnio je doktoru da je njezino pitanje o tome gdje je naučio na takav način razgovarati s ljudima, upalilo lampicu u njegovoj glavi.

- Shvatio sam kako te stvari izbijaju na površinu i kako smo svi mi proizvod našeg odgoja - kazao je princ. Meghan je nazvao "iznimnim ljudskim bićem". Dodao je kako se slaže s onima koji tvrde da ga je supruga spasila.

- Bio sam zapeo u tom svijetu, ona je bila iz drugačijeg svijeta i pomogla mi je da se izvučem iz mojeg - rekao je te dodao kako mu je supruga omogućila i da vidi da se može promijeniti. Princ je, također, tijekom prijenosa uživo dobio i kliničku dijagnozu.

TV KRITIKA

Veličan vjerojatno nije ženomrzac, no hvatanje Zagorkina kipa za grudi je jednostavno glupo

Trebalo je ravno tri i pol sekunde da se na Veličana sruči salva uvreda na društvenim mrežama pa je odmah prozvan za mizoginiju, seksizam, šovinizam… S druge strane, s obzirom da se ljudi, a posebice na društvenim mrežama, ne mogu složiti ni oko čega te bi se vjerojatno uspjela stvoriti dva tabora različitih mišljenja i oko toga je li nebo plavo ili zeleno, odmah su se javili i oni koji su optužili prozivatelje za preveliku dozu političke korektnosti. Njima je, pak, to sve šala

Dr. Maté, je rekao kako je čitajući knjigu 'Spare' zaključio da Harry ima nekoliko dijagnoza.

- Ne znam hoće li ti se sviđati ili ne, no dijagnosticirao sam ti poremećaj deficita pažnje (ADD). Možeš se složiti sa mnom ili ne... Ja ga ne vidim kao bolest, vidim to kao normalan odgovor na nenormalni stres - rekao je.

- OK. Trebam li to prihvatiti ili se time dalje pozabaviti? - rekao je princ.

- Možeš što god hoćeš - dobio je odgovor.

Najveća razlika između ovog razgovora i drugih bila je u tome što princ gotovo nije spominjao svoju obitelj koju inače ne štedi - svojeg oca, kralja Charlesa i brata, princa Williama, kao ni njihove supruge Camillu i Kate. Jedino što je rekao je da se uvijek osjećao drugačijim od drugih članova kraljevske obitelji, a to je osjećaj kakav je imala i njegova pokojna majka, princeza Diana.

Dodajmo da se dr. Maté, tijekom svoje dugogodišnje prakse specijalizirao za dječji razvoj i traume te njihov utjecaj na cjeloživotno fizičko i mentalno zdravlje. Autor je niza knjiga te vodi YouTube kanal koji ima milijune pregleda.

VIDEO Manekenka kojoj je bivši unakazio lice kiselinom danas ponosno pozira, a nedavno se i zaručila

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.