EUTANAZIJA

Preminuo poznati redatelj, prvi Afroamerikanac nominiran za Oskara

Foto: Press Association/Pixsell
Preminuo poznati redatelj, prvi Afroamerikanac nominiran za Oskara
29.04.2019.
u 23:31
Obitelj je priopćila da je donijela "bolnu odluku" da ga skinu sa stroja za održavanje života nakon što je nedavno doživio moždani udar
Pogledaj originalni članak

John Singleton, koji je po prvi put režirao film s hvaljenim "Boyz n the Hood" o mladićima koji se bore za preživljavanje u četvrti Los Angelesa punom banda, umro je u ponedjeljak u 51 godini, priopćila je njegova obitelj.

Singleton je nedavno doživio moždani udar, rekla je glasnogovornica obitelji.

Ranije u ponedjeljak obitelj je rekla kako je donijela "bolnu odluku" da ga skinu sa stroja za održavanje života.

Singleton je iz južno-središnjeg Los Angelesa, četvrti koja je bila pozornica za "Boyz n the Hood", drami o prijateljstvu usred opasnosti od nasilja banda.

On je bio prvi crni Amerikanac i najmlađa osoba nominirana za Oscara za najboljeg redatelja u dobi od 24 godine za taj film.

Kasnije je Singleton režirao filmove poput akcijskog filma "2 Fast 2 Furious" i povijesne drame "Rosewood". On je tvorac i izvršni producent kablovske TV serije "Bijelo" o početku kokainske epidemije u Los Angelesu.  

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
ObrenM
07:19 30.04.2019.

Jedva su cekali donijeti"bolnu odluku".Bilo je slucajeva kada su se bolesnici neobjasnjivo i poslije vise godina budili iz kome.Posto je ljudski zivot totalno obezvrijedjen, mozemo ocekivati zakone,koji ce nakon tjedan dana kome bolnicama dozvoljavati eutanaziju.Pocelo je polako-ubijanjem nerodjenih beba,a gdje ce stici?

Još iz rubrike Showbiz