MUKE POZNATIH

Predbračni ugovori: prevari pa plati milijune

Foto: Pixsell/ Hubert Boesl/dpa
Jay-Z i Beyonce
20.06.2017.
u 11:08
Zvijezde se ugovorima štite od nevjere, ali i traže određenu količinu seksa u braku
Pogledaj originalni članak

Lipanj su obilježila vjenčanja poznatih, posebice naših sportaša. I prije nego što kažemo “sretno, mladenci”, zapitali smo se: jesu li budući bračni parovi potpisali predbračni ugovor koji više nije bauk, a nije ni rezerviran samo za slavne.

Taj ugovor jamči raspodjelu imovine ako dođe do razvoda, no često se smatra potvrdom nevjerice u dugotrajan brak i međusobnu ljubav. Glumica Jessica Biel i glazbenik Justin Timberlake glase za neodoljiv par koji se neizmjerno voli. Ipak, čini se da glumica baš ne vjeruje do kraja suprugu. Naime, Jessica je prije vjenčanja tražila od Justina da potpiše svojevrsno osiguranje od prijevare, tj. predbračni ugovor koji će joj, odluči li se pjevač za bračnu nevjeru, donijeti pola milijuna dolara. Slavna Jennifer Lopez bila je još nemilosrdnija. Naime, u predbračni ugovor koji je trebala potpisati s Benom Affleckom stavila je klauzulu prema kojoj joj pripada pola njegove imovine u slučaju da je prevari tijekom braka. No ni on njoj nije ostao dužan. Doduše, nije “licitirao” milijunima, ali je tražio da se glumica i pjevačica obveže na redovite bračne dužnosti, seks najmanje četiri puta tjedno.

Glumci Mila Kunis i Ashton Kutcher potpisali su ugovor prema kojem će on poprilično isprazniti račun u slučaju nevjere. 
– Ako je Ashton prevari, 25 milijuna dolara bit će joj lijepa utjeha – otkrio je prijatelj para nakon njihova vjenčanja.

Glumci Jennifer Aniston i Justin Theroux dugo su pregovarali o predbračnom ugovoru. Naposljetku su uspjeli dogovoriti ugovor koji vrijedi 170 milijuna dolara, što ide na ruku slavnoj glumici s obzirom na to da je njezino bogatstvo mnogo veće od onoga njezina supruga. Beyoncé, ako se razvede od Jay Z-ja, mogla bi dobiti milijun dolara za svaku godinu provedenu s njim. U ugovoru stoji da iznos može biti najviše 15 milijuna dolara.

Glumica Nicole Kidman 2006. vjenčala se za glazbenika Keitha Urbana. Ako se razvedu, glazbenik će za svaku godinu braka dobiti 640 tisuća dolara, a s obzirom na to da je on imao problema s drogom, Nicole je stavila u ugovor klauzulu da, u slučaju da se ponovno počne drogirati, Keith gubi pravo na novac.

Od domaćih zvijezda, prije vjenčanja pjevačice Severine i Igora Kojića mediji su pisali kako je par potpisao predbračni ugovor prema kojem Igor, u slučaju razvoda, neće tražiti nikakvu financijsku naknadu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.