"zvijezde pjevaju"

Prateći vokali: Kao glavni pjevač se rodiš, a mi smo radije u pozadini

Foto: HTV, Pixsell
zvijezde pjevaju
Foto: HTV, Pixsell
zvijezde pjevaju
Foto: HTV, Pixsell
zvijezde pjevaju
12.04.2014.
u 10:00
– Postali smo kao mala obiteljska tvrtka, super funkcioniramo skupa i savršeno radimo taj posao zajedno – ističe Ivana Čabraja koja radi i kao PR stručnjak. S Vladimirom Pavelićem Bubijem, Draganom Brnasom i Dariom Hodnik Marinković niz godina pjeva prateće vokale svim domaćim i izvođačima iz regije i gotovo da nema zvijezde s područja bivše Jugoslavije s kojim nije pjevala.
Pogledaj originalni članak

Kroz sedam sezona HTV-ova showa “Zvijezde pjevaju” prošlo je sedamdesetak pjevačkih parova, a sve njih prati istih petero pjevača “iz sjene”. Oni su prateći vokali bez kojih su izvedbe zvijezda i njihovih mentora nezamislive. Ivana Čabraja, Vladimir Pavelić Bubi i Dragan Brnas nužna su im pjevačka podrška od prve sezone showa, a njihovu kolegicu Dariju Hodnik Marinković prije pet sezona zamijenila je Nataša Mirković, bivša pjevačica Novih fosila. Njih četvero glavni su vokalisti i u showu “Zvijezde plešu”, ali i u drugim TV emisijama, reklamama, crtićima, jingleovima...

Spašavaju zvijezde kad im ne ide

– Postali smo kao mala obiteljska tvrtka, super funkcioniramo skupa i savršeno radimo taj posao zajedno – ističe Ivana Čabraja koja radi i kao PR stručnjak. S Vladimirom Pavelićem Bubijem, Draganom Brnasom i Dariom Hodnik Marinković niz godina pjeva prateće vokale svim domaćim i izvođačima iz regije i gotovo da nema zvijezde s područja bivše Jugoslavije s kojim nije pjevala. Na listi su Gibonni, Oliver, Tony Cetinski, Severina, Danijela Martinović, Jelena Rozga, Petar Grašo, Nina Badrić, Željko Joksimović, Dino Merlin, Zdravko Čolić, Hari Mata Hari...

– Nastupi u “Zvijezde pjevaju” puno su opušteniji nego na koncertima jer su u prvom planu zvijezde, a ne profesionalni pjevači. Pjevačima amaterima najvažnije je da se čuju, neki nas i iznenade kako dobro pjevaju – priča Čabraja. Uigrani su tim i dosta pjesama koje izvode u HTV-ovu showu već su otpjevali na brojnim gažama. Prije sedam godina trebali su puno više vježbati da zvuče kompaktnije, a danas, kad jedan zapjeva, drugi odmah idu za njim i svatko zna što mu je raditi. Tijekom tjedna preslušavaju i skidaju tekstove pjesama za “Zvijezde” koje im Nikša Bratoš pošalje u neko doba noći ili u ponedjeljak rano ujutro. Petkom i subotom imaju cjelodnevne probe, a uvijek se neke stvari mijenjaju u zadnji čas.

– Nekad zvijezdama treba dodatna pomoć, primjerice kada ih treba “spasiti” u dijelu koji im ne ide – ističe Nataša Mirković, koja je zajedno s Vladimir Pavelićem Bubijem sedam godina bila u Novim fosilima. – Bubija doživljavam kao brata i sretna sam što ga imam! Puno se svađamo, ali se i pomirimo. To su sitne kreativne nesuglasice i konflikti kratkog vijeka. Uglavnom je na kraju uvijek po njegovu – sa smiješkom će Nataša. Kada je prije desetak godina na neko vrijeme prekinula glazbenu karijeru, posvetila se osnivanju obitelji, te ima dvije kćeri, desetogodišnju Tenu i petogodišnju Anju. Tena je, otkriva Nataša, više sportski tip, a Anja stalno pjevuši pa je planira upisati u zbor. – Anja kaže da će biti operna pjevačica – kaže Nataša te otkriva da bi, kad bi se pitalo njene djevojčice, mami pjevanje kod kuće bilo - zabranjeno. – Ne vole kad pjevam kod kuće pa se moram uvježbavati kad njih nema doma ili kad odu spavati. Valjda im smeta što ne čuju cijelu pjesmu, nego samo moje pjevanje, a i počne ih živcirati kad stalno ponavljam jedno te isto dok mi ne uđe u uho – smije se Nataša Mirković. Nakon što je rodila kćeri, priznaje, nije razmišljala o povratku na scenu, ali vratila se na Bubijev nagovor. – Nisam mogla pobjeći od pjevanja. Glazba me ponovno našla – sretna je pjevačica.

Vladimir Pavelić Bubi prije Fosila je s Rajkom Dujmićem, Hrvojem Grčevićem i Bojanom Mušćetom imao bend Ljubimci žena u kojem su na šaljiv način obrađivali arhaične pjesme iz ‘40-ih, ‘50-ih i ‘60-ih te je bio član kraljeva parodije Vatrogasaca. Ima troje djece, a 16-godišnja kći jedina je koju zanima pjevanje.

– Kći pjeva u Čarobnoj fruli, zboru glazbene škole Ivana Zajca, ali ne razmišlja o tome da bi joj pjevanje bio posao, drži se knjige. Jednog sina zanimaju samo videoigre, a drugi voli sa mnom ići u avion – govori Bubi, koji je vlasnik licencije za privatnog pilota i često se cesnom vine u oblake. Uz to što je prateći vokal, Dragan Brnas piše pjesme i radi aranžmane za Jacquesa Houdeka, Massima, Tonyja Cetinskog...

Mjesto pod zvijezdama - u pozadini

– Dogodi se da na jednom albumu imam pjesmu koju sam napisao, pjesmu koju sam aranžirao i pjesmu u kojoj pjevam back vokale. Zamislite koja je moja sreća! – ozareno će Brnas. Na pitanje je li ikada poželio biti lead, odnosno glavni pjevač, odgovara da je iskusio što znači biti glavna zvijezda kada je u ranoj mladosti imao bend. – Kao glavni pjevač se rodite, a ja to jednostavno nisam. Ne osjećam se dobro u koži glavnog pjevača. Našao sam si mjesto pod zvijezdama negdje u pozadini – zadovoljan je Brnas koji je s kolegama nastupao i na nekoliko Eurosongova. Ivani Čabraji u najljepšem je sjećanju nastup s Hari Mata Harijem u Ateni, a najružniji trenutak u karijeri onaj kada je prije dvije godine nakon nastupa s Ninom Badrić na Eurosongu u Bakuu bila optužena za krađu slika iz hotela. – Tada sam shvatila kako se iz ničega može iskonstruirati totalno lažna priča i kako je zvijezdama koje su konstantno pod povećalom javnosti – kaže Ivana.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.