REVOLT POSLUGE NA DVORU

Potpuno neočekivano! Nakon 32 godine glavna sluškinja kraljice Elizabete dala otkaz

Foto: Reuters/PIXSELL
Foto: Press Association/PIXSELL
Kraljica Elizabeta II.
Foto: Carl Court/Press Association/PIXSELL
Kraljica Elizabeta II.
Foto: PA/Pixsell
Foto: PA/Pixsell
Foto: PA/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
07.12.2020.
u 13:00
Patricia Earl služila je pune 32 godine kraljici Elizabeti prije nego što je proteklog tjedna dala otkaz zbog misterioznih razloga
Pogledaj originalni članak

Glavna kućna pomoćnica kraljice Elizabete II., 56-godišnja Patricia Earl, dala je otkaz nakon 32 godine službe monarhiji, piše The Sun. Dogodilo se to nakon što je posluga zajednički iskazala revolt zbog dogovora oko izolacije za vrijeme božićnih praznika, ističući kako ne žele vrijeme provesti odvojeno od obitelji.

Otišla je s dužnosti jer se, prema pisanjima spomenutog medija, osjećala osramoćeno nakon revolta posluge zbog prijedloga da tijekom razdoblja od četiri tjedna, odnosno tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, ostanu u COVID "mjehuriću" kako bi kraljica i princ Phillip bili na sigurnom u Sandringhamu, ladanjskom imanju kraljevske obitelji.

Foto: Profimedia
Foto: John Stillwell/Press Association/PIXSELL
Garden Party at Buckingham Palace
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Profimedia
Foto: Instagram
Foto: Han Yan/XinHua/PIXSELL
BRITAIN-LONDON-DUKE OF EDINBURGH-RETIRE FROM ROYAL DUTIES

Umjesto toga kraljica mora ostati u dvorcu Windsor, gdje će blagdane provesti prvi put u 33 godine. Inače, Patricia živi blizu imanja u Sandringhamu, u selu Norfolk pokraj Dersinghama i tijekom više od tri desetljeća službe za monarhiju, čak je 14 godina provela kao voditeljica posluge.

Prije dvije godine imenovana je članicom Kraljevskog viktorijanskog reda koji priznaje uglednu osobnu službu monarhu zemalja Commonwealtha, članovima obitelji monarha ili bilo kojem vicerekoru ili visokom predstavniku monarha. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

ET
etizop12
15:33 07.12.2020.

a nama je ova vijest vazna zbog?

DU
Deleted user
14:58 07.12.2020.

ma zamisli vijesti...

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
14:57 07.12.2020.

Izraz sluškinja je neprimjeren vremenu. Gospođa koja je dala otkaz bila je šefica osoblja koje se brinulo za kraljicu. Osjetila se osobno posramljeno kada je osoblje odbilo biti uz kraljicu za vrijeme Božića i praznika. Možda su se mogle uraditi smjene, ali nisam vičan sustavu upravljanja nekim dvorcem.To je šefica osoblja očito smatrala kao svoj neuspjeh. Osoblje nisu sluge već sobarice, kuharice, dvorkinje, spremačice, svatko ima svoj posao i svoje zanimanje i svoju plaću, kao u ugostiteljstvu ili recimo u hotelima. Treba poštivati svačiji rad i svaku osobu.