Damir Kedžo

Ponekad mi nedostaje staro lice, ali nakon operacije bolje se ljubim

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
21.04.2015., park Opatovina, Zagreb - Damir Kedzo, pjevac. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Hrvoje Jelavic/Vecernji list
24.08.08.,Sibenik - Damir Kedzo,bivsi natjecatelj u showu Story Supernova Music talents,bivsi clan boy benda Sasa,Tin i Kedzo, izdao je svoj prvi studijski album jednostavnog naziva Damir Kedzo s 11 pjesama. Photo Hrvoje Jelavic/Vecernji list
28.09.2016.
u 12:00
No, osim transformacija u showu, mladi pjevač prošao je lani i transformaciju zbog operacije čeljusti, za što se pripremao punih sedam godina, koja je uvelike izmijenila njegovu fizionomiju
Pogledaj originalni članak

Divim se ženama koje svakodnevno prolaze kroz proces šminkanja, meni je transformacija u ženu bila iznimno naporna – kaže pjevač Damir Kedžo (29), koji je u showu Nove TV “Tvoje lice zvuči poznato” probio led kao prvi muškarac koji se ove sezone transformirao u ženu, i to pop-zvijezdu Britney Spears.

Strah zbog promjene glasa

– Perika je otežavala situaciju što zbog činjenice da nisam navikao na tako dugu kosu, što zbog koreografije. Lateks mi nije bio problem, osim činjenice da sam izgledao kao kulen – duhovito je komentirao Omišljanin dodavši da dolazi iz kraja u kojem su maškare i karnevali popularni pa mu je show izgledao kao tipičan vikend u veljači. 
Za sljedeću emisiju dobio je ulogu pjevača Petra Graše, što mu je velik izazov zbog njegova specifičnog vokala i fraziranja.

No, osim transformacija u showu, mladi pjevač prošao je lani i transformaciju zbog operacije čeljusti, za što se pripremao punih sedam godina, koja je uvelike izmijenila njegovu fizionomiju.


– Za operaciju sam se odlučio na savjet kirurga nakon gubitka dva zuba zbog progenije. Razmišljao sam o operaciji i prije, no kako mi estetika nije bila primarni razlog, nisam ni otišao na pregled. Bojao sam se i moguće promjene glasa, no kako sam htio zadržati sve zube, ipak sam otišao i nisam zažalio ni sekunde. Izgovor mi je postao bolji, napokon sam mogao normalno jesti, a i glas mi je ostao isti.

Ponekad mi nedostaje staro lice, ali nikada nisam mislio da mi izgled jest i treba biti adut. Uvijek sam u prvi plan stavljao glas, ono što radim i što mogu ponuditi. Reakcije najbližih bile su odlične – iskreno će Kedžo, koji je u šali izjavio i da se sada, nakon operacije, bolje ljubi, no neka ipak o tome, dodao je, sudi druga strana.


A kada je o ljubavi riječ, kazalište je sigurno jedna od Kedžinih ljubavi jer prva uloga u mjuziklu “Crna kuća” donijela mu je Nagradu hrvatskog glumišta.


– To je moja najveća životna škola. Sve što znam o pozornici naučio sam u kazalištu i rad na mjuziklima jedno mi je od najljepših iskustava u životu. Znate što, tada sam bio u situaciji da nisam znao što dalje i htio sam odustati od svega te naći “normalan” posao. Baš u tom trenutku dobio sam poziv za audiciju i osjetio da je to znak.

Kad su mi rekli da sam dobio ulogu, obećao sam si da više nikad neću sumnjati u sebe i ono za što živim. Pjevanje je moja prva i najveća ljubav – ističe Kedžo koji, naime, predvodi ansambl zajedno s Hanom Hegedušić i u hrvatskom mjuziklu “Pacijenti”, čija je premijera 4. listopada u Lisinskom.

Umalo odustao od pjevanja

U njemu tumači pokvarenoga glazbenog producenta koji završi u ludnici. Upitali smo ga kakav je život među psihičkim bolesnicima.

– Odličan, zabavan, ali na bizaran način – rekao je te dodao da je na mjuziklima iznimno naporno raditi jer treba uskladiti glumu, ples i pjevanje. 
Osim profesionalne ljubavi, pjevač priznaje da je zapravo uvijek zaljubljen. Takav mu je, kaže, i horoskopski znak – Blizanci, no vrlo se lako i odljubi. Ipak, ističe da trenutačno nije u vezi. 

>> Nova sezona hit showa: Kedžo postaje Britney Spears, Lana Jurčević zavodit će bokovima kao Shakira...

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
14:25 28.09.2016.

Jeli to njegovo svjedočanstvo ili drugih muškaraca?