Trud i strpljenje

Ples sa zvijezdama - tisuće kristala ručno se lijepe na haljine danima

Foto: 'Slavko Midzor/PIXSELL'
'02.12.2011., Zagreb - Stilistica na HRT-u Natasa Svekler uredjuje voditelje i plesace za tv emisiju Ples sa zvijezdama. Mila Horvat. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
Foto: 'Fotodesk /Vecernji list'
'ples'
Foto: 'Slavko Midzor/PIXSELL'
'02.12.2011., Zagreb - Stilistica na HRT-u Natasa Svekler uredjuje voditelje i plesace za tv emisiju Ples sa zvijezdama. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
Foto: ''
'BANELY 2'
10.12.2011.
u 09:00
Nataša Svekler, magistrica kostimografije koja kreira i šije raskošne haljine za HTV-ov show, otkriva kako u suradnji s plesačima iza svjetala pozornice nastaju remek-djela
Pogledaj originalni članak

Već šestu sezonu "Plesa sa zvijezdama" divimo se gracioznosti ili pak nespretnosti pojedinaca na plesnom podiju, ali i njihovim raskošnim plesnim kostimima. Oni se, naime, ne posuđuju iz nekog bogatog fundusa, nego iza njihova nastanka stoji magistrica kostimografije Nataša Svekler i njezin brojkom sitan, ali dinamitan tim. Na HTV-u Nataša radi od 1988., kroz ruke su joj prošle sve TV zvijezde koje gledamo na ekranu, a posebna joj je poslastica taj show za koji plesne haljine radi zadnje tri sezone.

– Zbog reality forme showa kostimi se ne mogu šivati unaprijed, a sve nastaje na temelju dogovora s plesačima. Plesačice same određuju koliko dubok dekolte žele, koliko će haljina biti kratka i otkrivati, biraju boju i materijale. Moram priznati da s ovogodišnjim natjecateljicama, bilo zvijezdama ili profesionalnim plesačicama, nemam nikakvih problema. Potpuno su mi se predali u ruke! – kaže Nataša i nastavlja:

– Obično se svi nađemo ponedjeljkom ujutro radi dogovora. Sve se haljine moraju sašivati i isprobati do četvrtka ujutro, a zatim se do subote na njih lijepe Swarovski kristali. E, to je posebna poslastica! Svaki kristal lijepi se ručno pincetom. Primjerice, na crvenu haljinu u kojoj je u trećoj emisiji ove sezone Ana Herceg plesala tango zalijepljeno je 4500 kristalića. Tri cure su tri dana po deset sati dnevno samo lijepile kristale! Znam da zvuči zamorno, ali nama je taj posao čisti zen, pa se za njega doslovce otimamo!

Po sezoni Nataša sašije 55 haljina i muških frakova koji su posebno krojeni zbog podizanja ruku plesača i spojeni nebrojenim gumicama i kopčicama. Za jednu haljinu standardnog plesa treba 20 m materijala, a zlatna haljina, u kojoj je u prošloj emisiji Lana Banely ugodno zaprepastila i žiri i gledatelje, posebna je i po još nečemu.

– U nju je utrošeno oko 80 cm materijala, dakle najmanje za neku haljinu u showu dosad! Lana ima tijelo profesionalne manekenke i sportašice i s nogama dugim "dva metra" san je svakog kostimografa. Ja sam je htjela "skinuti", a želja je na kraju postala zajednička – kaže Nataša. Sutra nas čeka plesački polufinale u kojem će nastupiti Lana Banely i Damir Horvatinčić, Martina Tomčić Moskaljov i Marko Herceg te Marko Tolja i Ana Herceg, pa Nataša ima pune ruke posla.

– Sve haljine bit će malo tamnijih boja. Lana pleše paso doble i tango i opet će biti dosta otkrivena. Martina pleše slowfox i quick-step, a Ana Herceg slowfox i cha-cha-cha. A čeka nas krojenje i za novogodišnji specijal u kojem će opet zaplesati bivši natjecatelji. Dakle, pune su nam ruke posla – zaključila je kostimografkinja.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.