izabrani favoriti

Pet nominacija za Porin dobili Detour, Vatra, Massimo i Psihomodo pop

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
porin
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
porin
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
porin
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
porin
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
porin
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
porin
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
porin
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
porin
06.02.2015.
u 08:05
Smanjen je broj kategorija, a pobjednike nećemo doznati u Opatiji, nego 6. ožujka u Splitu
Pogledaj originalni članak

Već smo najavili da nagrada Porin ove godine proživljava mali "makeover". Više nije diskografska, nego glazbena nagrada, smanjen je broj kategorija pa ih ove godine ima 31 (lani 49), a ukinuta je i ona za hit godine za koju je glasovala publika. I sve to da bi se održali ugled, kvaliteta i stručni doseg nagrade. A mjesec i pol otkako su se počele zaprimati prijave, stručno tijelo Porina izabralo je svoje favorite za 22. Porin i jučer ih je svečano obznanilo u zagrebačkom kinu Europa. Ukratko rečeno, rezime nominacija je sljedeći: po pet nominacija imaju Detour, Vatra, Massimo i Psihomodo pop, s četiri nominacije slijedi ih Pavel, s tri Urban & 4 i Gatuzo...

Val novih rokera

Kako bismo udovoljili znatiželji onih koji nisu bili s nama u kinu Europa, donosimo pregled nominacija svima obično najzanimljivijih kategorija. S napomenom da je samo u kategorijama album godine i pjesma godine nominirano petero, a u svim ostalim po troje glazbenika ili bendova. Dakle, za album godine nominirani su Detour, Pips Chips & Videoclips, Psihomodo pop, Pavel i Urban & 4. Za kipić za pjesmu godine bore se Pavel s "Autentično osrednji", Psihomodo pop s "Bejbi", Massimo s "Ispod nekog drugog neba", Detour s "Plešem sama" i Vatra s "Tangom". Zanimljivo je spomenuti i one koji tek napadaju scenu... dakle u kategoriji novi izvođač godine rivali su Bang Bang, Jonathan i M.O.R.T. Za album zabavne glazbe nominirani su Doris Dragović, Miroslav Škoro i Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor, dok u kategoriji za najbolji pop-album godine bok uz bok stoje Detour "A što ak' ja...", Meritas "Gle!" i Pavel s albumom potencijalno proročkog naslova "I mi smo došli na red". Za najbolji rock-album nominirani su Pipsi, Psihomodo pop i Opća opasnost, a Sara Renar, Urban & 4 i Gatuzo u kategoriji su najboljeg alternativnog albuma.

Tri sjajna vokala Ivana Kindl, Nina Badrić i Sara Renar rivalke su za najbolju žensku vokalnu izvedbu, dok u istoj kategoriji za muškarce stoje Arsen Dedić, Jacques Houdek i Massimo.

Na put za jug

Na zaboravimo jazz, formu za iskusno uho, i kategoriju za jazz-album godine u kojoj su nominirani fenomenalni "Davor Križić Experiment", "Borna Šercar's Jazziana Croatica" i "Visions" Damjana Krajačića, Matije Dedića, Johna Hollebecka i Martina Gjakonovskog. Tu su i etno, kategorije klasike, najbolje produkcije, videa... a tko je u čemu pobijedio, doznat ćemo 6. ožujka, i to nakon 22 godine prvi put u Splitu, u Spaladium Areni, pa i ta nova lokacija ide u onaj "makeover" nagrade s početka priče.

>> Ukinut Porin za hit godine

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

LI
liskovaca
08:20 06.02.2015.

kako su smiješni!

ĆA
ćaćaća
12:38 06.02.2015.

a umjetnika :))

AN
Android
09:34 06.02.2015.

Moira Orfei!