‘Ljubav, gubici i moda’

Pet moćnih žena zajedno u novom projektu: 'Zbog ove smo se predstave istodobno plakale i smijale'

Foto: Suzana Arslani
Foto: Suzana Arslani
Foto: Suzana Arslani
Foto: Suzana Arslani
Foto: Privatni album
11.06.2021.
u 07:00
Cijela je predstava zamišljena u pripovjedačkoj formi. Kazališni je to format koji se prvi put pojavljuje u Hrvatskoj, napominju autorica projekta i glumice.
Pogledaj originalni članak

Nešto manje od dvije godine nakon što su publiku oduševile u hit-predstavi ‘Menopauza’ Karmela Vukov-Colić i Sanja Doležal vraćaju se na kazališne daske u novom projektu. Riječ je o predstavi ‘Ljubav, gubici i moda’ pod redateljskom palicom Nine Kleflin koja će pred zagrebačkom publikom biti premijerno izvedena u nedjelju 13. lipnja u kazalištu Vidra. Karmeli i Sanji na daskama koje život znače ovog puta pridružit će se i glazbena diva Zdenka Kovačiček te dvije iskusne glumice, Matija Prskalo i Mirna Medaković Stepinac.

Foto: Privatni album

Ženska priča

– Ovo je ženska priča koja je i nas same, dok smo je postavljale na scenu, znala nasmijati do suza, ali i silno ganuti i rastužiti. Vjerujem da će dobra ženska energija koja ovu predstavu nosi, a Nina, Zdenka, Sanja, Matija, Mirna i ja osjećamo je kao svoju, i vas dotaknuti i raznježiti – govori Karmela o kazališnom formatu koji se prvi put predstavlja u Hrvatskoj. Naime, cijela je predstava zamišljena u pripovjedačkoj formi.

– Riječ je o posebnom i nadasve zanimljivom kazališnom formatu. U njemu pet žena govori o odjevnim predmetima koji su obilježili njihove živote, a istodobno iznose intimnu ispovijest svojih života. Priče je napisala poznata književnica Nora Ephron, prava stručnjakinja za romantične komedije, ali i duboko osobne drame – napominje redateljica Nina Kleflin.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Duboke i osobne priče s kojima se mnogi mogu lako poistovjetiti gledateljima će prenijeti i Sanja Doležal. – S pričama Nore Ephron zaista se možemo poistovjetiti, jer govore o životu i svemu što on donosi, mnogim lijepim, ali i tužnim trenucima. Dok smo iznosile te priče na probama, bilo je puno smijeha, ali i suza. Svaka od nas prošla je mnogo toga u životu i mislim da nam to daje snagu da ispričamo te priče. Vjerujem da svatko od nas ima u ormaru haljinu, torbu, cipele ili košulju koja nas sjeća na neke posebne trenutke u životu – istaknula je Sanja dodajući da jedva čeka premijeru.

Uvjerene u uspjeh

Premijeri se neizmjerno veseli i Zdenka Kovačiček. – Sretna sam što s ovakvom ekipom radim zanimljivu predstavu novog formata, s mojom najdražom redateljicom Ninom Kleflin. S Ninom sam realizirala uspješan mjuzikl Ella i Marilyn za koji sam bila nominirana za nagradu hrvatskog glumišta. Bit će to naš novi hit, sigurna sam – kaže Zdenka. A kako će publika prihvatiti ovaj projekt zanima i Mirnu Medaković Stepinac. Iako su iza nje brojne uloge, priznaje da u ovakvom projektu još nije sudjelovala. – Neizmjerno me veseli rad na ovoj ženskoj predstavi koju čine autorica, redateljica i pet glumica. Nikada nisam radila ovakav tip predstave i zanima me reakcija publike. Tekst je fenomenalan, u njemu će se pronaći svaka žena i poneki muškarac – istaknula je Mirna.

S njom se slaže i Matija Prskalo te dodaje da predstava nikog neće ostaviti ravnodušnim. – Ispričat ćemo neke priče koje vas neće ostaviti nimalo ravnodušnima i u kojima se možda i sami prepoznajemo. Naizgled uobičajena događanja i jednostavne stvari zapravo nam obilježe život i utisnu se zauvijek u naše duše i sjećanja. Vođeni redateljskom rukom sjajne Nine Kleflin ne nedostaje nam hrabrosti i motivacije da se okušamo u ovoj izazovnoj kazališnoj formi tzv. pričanja priče u kojem je vrlo tanka granica između privatnog i profesionalnog nastupa – zaključuje Matija. Inače, predstava je napravljena u koprodukciji sa slovenskim Špas teatrom iz Ljubljane. •

Foto: Suzana Arslani

VIDEO Pogledajte Večernjakovu desetu sa Zdenkom Kovačiček

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

GE
geler203
08:29 11.06.2021.

Vidjeh Doležalku i odmah me uhvatila trčkalica.