U medicinske svrhe

Patrick Stewart priznao: Marihuana mi pomaže u liječenju

Foto: PA/Pixsell, Reuters/Pixsell, DPA/Pixsell
Patrick Stewart
Foto: PA/Pixsell, Reuters/Pixsell, DPA/Pixsell
Patrick Stewart
Foto: PA/Pixsell, Reuters/Pixsell, DPA/Pixsell
Patrick Stewart
Foto: PA/Pixsell
patrick stewart
16.03.2017.
u 11:45
Glumac koristi tablete i sprejeve na bazi marihuane koji mu ublažavaju simptome uzrokovane artritisom
Pogledaj originalni članak

Patrick Stewart priznao je da koristi marihuanu za liječenje artritisa. Glumac svima poznat po ulozi kapetana Jean-Luc Picarda u  "Zvjezdanim stazama"  kaže kako već duže vrijeme koristi tablete i sprejeve na bazi kanabisa koji mu olakšavaju tegobe izazvane artritisom, a za korištenje marihuane u medicinske svrhe dobio je legalno odobrenje od svog liječnika u Los Angelesu.

Glumac je zato dao podršku Sveučilištu u Oxfordu koje je pokrenulo program vrijedan deset milijuna funti u svrhu istraživanja utjecaja marihuane na liječenje upalnih bolesti i karcinoma. 

- Zbog rezultata tijekom svog iskustva, zbilja entuzijastično podupirem ovo istraživanje Sveučilišta u Oxfordu - rekao je 76-godišnji glumac.

- Tablete na bazi marihuane mi pomažu da bolje spavam, a sprej koristim nekoliko puta dnevno i otkako koristim sprej zglobovi me  više ne bole - rekao je glumac. 

>>Rješavanje ukrajinske krize britanskog premijera ismijao i sir Patrick Stewart

>>Patrick Stewart poručio političarima: Budite više kao Jean-Luc Picard​

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

LI
liliZG
12:13 16.03.2017.

Eto, sad znamo kak su se liječili naši stari.