Tko želi biti milijunaš?

Osvojio je 125 tisuća kn, a na ovom pitanju mu nisu pomogla ni dva džokera

Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
Foto: HRT
10.01.2020.
u 08:58
Zvonimir Vlahović iz Zagreba daleko je sinoć dogurao u HRT-ovom kvizu, ali jedno pitanje dijelilo ga je od većeg iznosa.
Pogledaj originalni članak

U sinoćnjem kvizu "Tko želi biti milijunaš?" odličan je bio Zvonimir Vlahović iz Zagreba.

Hrabro je igrao i vjerovao je svojoj intuiciji i znanju pa je džokere počeo koristiti tek na desetom pitanju. Prvi džoker odlučio je iskoristiti na prelazu na drugi prag i deseto pitanje glasilo je: Čestice ne tvore pravilnu kristalnu rešetku u dijamantu, staklu, kuhinjskoj soli ili ledu? Zvonimir se dvoumio i nije bio siguran zna li točan odgovor  pa se na kraju odlučio iskoristiti džoker pola - pola s kojim su mu kao ponuđeni odgovori ostali dijamant i staklo.

Odabrao je staklo kao odgovor i  osvojio 32 tisuće kuna. Sljedeće pitanje je bilo za 64 tisuće kuna i nakon kraćeg razmišljanja i eliminacije točno je odgovorio na pitanje kao što je i točno odgovorio na 12. pitanje na koje je odgovor znao i prije nego što su mu ponudili moguće odgovore. Pitanje je glasilo koja je grupa 1969. godine nastupila na Woodstocku, a Zvonimir je točno odgovorio - The Who te je osvojio 125 tisuća kuna. 

Sljedeće pitanje stvorilo mu je probleme i nije bio siguran u točan odgovor, a pitanje je glasilo: Osam vozača zaputilo se iz Zagreba u prvoj  hrvatskoj automobilističkoj utrci 8. rujna 1912. u Karlovac, Varaždin, Sisak ili Samobor' Zatražio je pomoć publike koja je najviše glasova čak 55 posto dala Samoboru, ali Zvonimir se nije htio osloniti samo na njih pa u pomoć traži i džokera zovi, ali bez uspjeha.

Osoba koju je nazvao poručila mu je kako će morati iskoristiti neki drugi džoker. Na kraju Zvonimir odlučuje odustati i kaže kako bi poslušao publiku i odgovori Samobor, ali  točan odgovor je bio Varaždin kojem je publika dala samo sedam posto glasova i tako je Zvonimir kući otišao sa 125 tisuća kuna. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.