KATARINA PRNJAK

Oštra missica: 'Zašto se moliteljima daje za pravo provoditi teror i nametati svoje stavove?'

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Katarina Prnjak
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
katarina prnjak
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
katarina prnjak
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
katarina prnjak
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
katarina prnjak
08.03.2019.
u 15:32
Ideja da se mole za Božje milosrđe i milost za sve one koji su uključeni u grijeh pobačaja poprilično je morbidna, jer osim što mole, nerijetko imaju transparente, a da stvar bude gora prošlogodišnja im je praksa javno objavljivati imena i dodatno stigmatizirati žene - napisala je Prnjak
Pogledaj originalni članak

Šibenčanka Katarina Prnjak, miss Hrvatske 2011., prije nekoliko godina postala je aktivna u politici, a trenutačno je tajnica Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Splita. Bivša missica na Facebooku je objavila status u kojem je reagirala na ponovnu pojavu molitelja ispred bolnica.

- Kao što već znamo, novi zakon o pobačaju nije donesen, a jasno je i zašto.  Pa da, delikatno se dirati u te visokorizične teme jer će ti Crkva, razno razne udruge, 'markićke', 'jezerinci' i slični visjeti za vratom, a isto tako i njihovi glasovi na skorašnjim izborima biti upitni pa je onda najbolje sve to skupa odgoditi za neka bolja vremena - napisala je Prnjak te dodala kako smo navikli na neodgovornost vladajućih. 

- Sada se nažalost navikavamo i na ove moraliste, takozvane molitelje koji će narednih 40 dana, (počevši od jučer pa sve do Uskrsa) terorizirati nesretne žene koje se odluče na pobačaj kao da im već nije dovoljno teško pa su oni tu da situaciju dodatno zakompliciraju.  Ideja da se mole za Božje milosrđe i milost za sve one koji su uključeni u grijeh pobačaja poprilično je morbidna, jer osim što mole, nerijetko imaju transparente, a da stvar bude gora prošlogodišnja im je praksa javno objavljivati imena i dodatno stigmatizirati žene. Uz to im je dobru uvertiru nedavno napravio umirovljeni biskup Juraj Jezerinac sa izjavom da se od pobačene djece rade najskuplji parfemi - oštra je bila bivša missica. 

- Tko su ti molitelji da im se daje za pravo provoditi teror i nametati svoje stavove vršeći izravan pritisak nad svojim neistomišljenicima? Kako je moguće da mogu nesmetano stajati ispred bolnica, a da nitko ne reagira? Nažalost, postoje oni i u drugim zemljama, ali barem moraju biti 150 metara dalje od bolnice što podrazumijeva da ne mogu kao kod nas doći do informacija točnih termina izvedbe zahvata.

Nameće se tu još jako puno pitanja, ali kao po dobrom starom običaju, suvislih odgovora nema, a komentar ministra zdravstva 'molite i vi malo' još jednom pokazuje u kakvom Apsurdistanu živimo - zaključila je Prnjak. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 99

DU
Deleted user
16:22 08.03.2019.

Ak ti možeš curo hodati po gradu sa lgbt zastavom onda drugi mogu moliti što hoće.....

Avatar mrkyyy
mrkyyy
16:09 08.03.2019.

ma zamisli, kaže SDP-ovka da živimo u apsurdistanu... ajd nek navede jednu zemlju na svijetu u kojoj postoji konsenzus oko ispravnosti pobačaja

DU
Deleted user
16:00 08.03.2019.

naravno da je sdp, nije nasla fudbalera

Još iz rubrike Showbiz