oprez

Ona je najopasnija osoba na internetu, nemojte ju guglati!

Foto: Profimedia
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Youtube Screenshot
Foto: Donna Ward/Press Association/PIXSELL
alexis bledel
23.10.2019.
u 08:00
Naime, guglate li njezino ime, najveće su šanse da ćete doći do neke stranice koja vaš kompjuter može zaraziti virusom ili malwareom.
Pogledaj originalni članak

Tvrtka za zaštitu računalne sigurnosti, McAfee okrunila je glumicu Alexis Bledel najpoznatiju po ulozi u seriji 'Glimoreice', kao najopasniju osobu na internetu u 2019. godini.

Naime, guglate li njezino ime, najveće su šanse da ćete doći do neke stranice koja vaš kompjuter može zaraziti virusom ili malwareom. Odmah nakon nje nalazi se zvijezda serije 'Game of Thrones', Sophie Turner, a velike su šanse da ćete pokupiti virus ako u tražilicu napišete ime voditelja Jimmyja Fallona, glumice Anne Kendrick ili reperice Nicki Minaj. Prošle godine je na prvom mjestu bila glumica Ruby Rose, zbog uloge u seriji 'Batwoman'.

Ovo istraživanje trebalo bi korisnicima pomoći dokazati da nije dobro klikati nepoznate linkove. Kriminalci često pripajaju zloćudne linkove imenima poznatih u nadi da će na prijevaru nasjesti njihovi fanovi koji traže videe. Stručnjaci za zaštitu računalne sigurnosti pokušavaju korisnike upozoriti na rizike koje nosi pretraživanje piratskih sadržaja.

- Korisnici možda nisu uvijek svjesni da njihove pretrage sa sobom nose rizik. Najvjerojatnije ni ne razumiju što se sve može dogoditio s njihovom podacima koje kompromitiraju kako bi došli do najnovijih informacija o slavnima, televizijskim emisijama, filmovima... - tvrde iz McAfee-ja.

Voditelji James Corden i Jimmy Fallon na listi su se naašli zbog viralnih videa u kojima su glavni akteri, a glumica Lupita Nyong'o se na istoj listi našla zbog velikog intresesa za film 'Star Wars' u kojem je tumačila Maz. 

Pogledajte koji su glumci ugrozili zdravlje zbog uloge:

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.

Još iz rubrike Showbiz