astro analiza

Omiljenu TV voditeljicu seksualno su zlostavljali sa samo 9 godina, a sada je pred njom velika prekretnica

Foto: Screenshot
Lindsay Lohan Oprah Winfrey
Foto: PA/Pixsell
Foto: Reuters
Oprah Winfrey
Foto: Reuters/PIXSELL
Foto: Reuters/PIXSELL
Foto: PA/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Oprah Winfrey
25.05.2020.
u 08:00
aa Po mnogima banalan problem s tjelesnom težinom odraz je njezine emocionalne nesigurnosti i želje da bude voljena i da ima podršku voljene osobe
Pogledaj originalni članak

Oni koji osobe pamte po znaku zodijaka znaju da je TV urednica, voditeljica, glumica i bogata poslovna žena Oprah Winfrey rođena u znaku Vodenjaka. Ona je izvana i iznutra istinski lijepa žena. Rođena je i odrasla na američkom jugu, u državi Mississippi, gdje nije bilo perspektive za djevojčicu, posebno ako je tamne boje kože. Djetinjstvo do devete godine provela je uz baku. Potom je živjela s mamom i raznim rođacima. Od devete godine punih je 5 godina ta djevojčica bila seksualno zlostavljana, u dobi od 14 godina rodila je dijete, koje je nakon 2 tjedna umrlo od posljedica preranog poroda.

Užasan početak života koji naizgled nije imao nikakvu perspektivu. Ali svemir je bezbroj puta dokazao da teškoće u životu upućuju na dva životna odabira: jedan je da stagniranje i patnja, a drugi je pretvoriti patnju u snagu kako bi se popeo još više. U 19. godini života Oprah započinje svoj profesionalni put: najprije kao novinarka televizije CBS, potom s 23 godine pokreće svoj prvi talk-show, a s 32 godine pokreće čuveni The Oprah Winfrey Show koji ju je učinio jednom od najbogatijih žena u Americi. Za ulogu u Spielbergovu filmu “The Color Purple” dobila je nominacije za brojne nagrade, a 2003. godine prvi put je dospjela na Forbesovu listu najbogatijih žena svijeta. Godine 2007. godine otvara u Južnoj Africi školu za 152 afričke djevojčice, kaže da je to “ispunjenje njezina životnog poslanja na zemlji”.Godine 2011. pokreće vlastitu televizijsku mrežu i niz novih projekata. Njezina vizija svijeta, kao i njezina vjera u ljepotu življenja, u misiju svakoga od nas na ovome svijetu – vodili su je k višim sferama. Postala je ne samo globalni medijski nego i duhovni idol. Po mnogima banalan problem s tjelesnom težinom odraz je njezine emocionalne nesigurnosti i želje da bude voljena i da ima podršku voljene osobe. Iako nema djece, ona je kao svoju djecu prigrlila publiku, ali i afričke djevojčice, te mnoge ljude kojima je pružila konkretnu materijalnu i psihološku pomoć. Oprah zna da bol, kada se podijeli, postaje manja, a da radost dijeljenjem postaje veća. Ona je vrlo inteligentna, emotivna, puna empatije, puna zahvalnosti, vrlo je omiljena, poslovno samostalna i uranski ispred svojeg vremena. Njezina karijera je ujedno njezin životni stil – živi kako propovijeda.

Foto: PA/Pixsell

Ova 2020. godina je ponovno jedna od njezinih prekretnica. Mnoge okolnosti ove je godine podsjećaju na prošlost, na boli i patnje kroz koje je prošla. Gubici voljenih osoba, materijalni gubici, zdravstvene poteškoće, sve to uzrokuje bol i frustraciju, ali ujedno vodi k prekretnicama i novim počecima koji je čine takvom kakva Oprah je – jedinstvena, predvodnica, bezvremenska, svjetska; tamne puti, a svijetle aure, glamurozna, a skromna.

Za više astroanaliza posjetite stranicu astrologinje Anđelke Subašić.

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar MariaJE95
MariaJE95
08:48 25.05.2020.

w​​w︅︆​​w​.​l​​​o︅︆ve​​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b