NIJE "UFO" NEGO "U.F.O."

Odabran glavni glumac za film "UFO Leteći tanjuri"

Foto: ITV
Odabran glavni glumac za film "UFO Leteći tanjuri"
23.11.2009.
u 13:38
U remakeu kultne britanske serije "UFO" iz ranih sedamdesetih, ključnu ulogu probnog pilota Paula Fostera koji postaje lovac na leteće tanjure glumit će Joshua Jackson.
Pogledaj originalni članak

Paul Foster kojeg je u originalu glumio Michael Billington probni je pilot koji jednom dok leti naiđe na NLO i uspije ga savladati u zračnom dvoboju. Nakon toga počne istraživati podatke o letećim tanjurima i uspije doznati za tajnu organizaciju SHADO koja brani Zemlju od došljaka iz svemira, ali pod velom tajne kako bi se spriječila opća panika. Šefovi SHADO-a razmišljaju o tome da ubiju previše radoznalog pilota, ali onda odlučuju da ga zbog njegovih sposobnosti unovače u svoju organizaciju.

Joshua Jackson debitirao je u popularnom dječjem hokejaškom serijalu "Mighty Ducks", prva veća filmska uloga bila mu je u adaptaciji Stephena Kinga "Dobar učenik", proslavio se u tinejdžerskoj sapunici "Dawson's Creek" (Pacey Witter), a ljubitelje znanstvene fantastike osvojio je ove sezone ulogom Petera Bishopa u seriji "Fringe" J. J. Abramsa.

Redatelj Matthew Gratzner, majstor za specijalne efekte, kojem će filmska verzija serije (za tu priliku preimenovane iz "UFO" u "U.F.O.") biti redateljski debi, izjavio je:

- Razvijanje likova najkritičniji je dio u "U.F.O.-u", a Joshuin veliki talenat i glumački raspon baš su ono što mi treba kako bih prikazao unutarnje konflikte lika kao što je Paul Foster.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.