Prijeti mu doživotni zatvor

Nekada najmoćniji čovjek Hollywooda na sudu negirao krivnju za silovanje

Foto: PA/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
Foto: REUTERS
Harvey Weinstein na sudu
Foto: REUTERS
Harvey Weinstein na sudu
Foto: Pixsell/Reuters
22.07.2021.
u 23:30
Na suđenje je 69-godišnji Weinstein došao u invalidskim kolicima, noseći smeđu zatvorsku uniformu, a u Los Angeles je dovezen iz New Yorka. Tamo već služi 23-godišnju zatvorsku kaznu za druge slučajeve silovanja i ostalih seksualnih napada.
Pogledaj originalni članak

Bivši holivudski producent Harvey Weinstein izjasnio se u srijedu na sudu u Los Angelesu da nije kriv za silovanja i seksualnog napastovanja pet žena, izjavio je državni tužitelj.

Weinstein se prvi put pojavio na suđenju u Los Angelesu, gdje su protiv njega podignute optužnice za seksualna napastovanja pet žena između 2004. i 2013. godine. Među ostalim, tereti ga se za silovanje, spolnu penetraciju uz uporabu sile, a ukoliko bude osuđen, Weinstein bi mogao biti doživotno u zatvoru.

Nekoć jedan od najmoćnijih osoba u Hollywoodu optužen je za silovanje dvije žene u hotelima u Beverly Hillsu u dvije odvojene prilike, kao i za seksualne napade na tri druge žene na području Beverly Hillsa i Los Angelesa. Više od 80 žena iznijelo je optužbe protiv Weinsteina za seksualne napade koji su se dogodili posljednjih desetljeća, no samo je nekoliko slučajeva završilo na sudu. 

Na suđenje je 69-godišnji Weinstein došao u invalidskim kolicima, noseći smeđu zatvorsku uniformu, a u Los Angeles je dovezen iz New Yorka. Tamo već služi 23-godišnju zatvorsku kaznu za druge slučajeve silovanja i ostalih seksualnih napada. 

Nakon što se putem svog odvjetnika na današnjem suđenju izjasnio da nije kriv, Weinsteinu je sud naredio da ostane u zatvoru do sljedećeg saslušanja koje će se održati 29. srpnja, priopćilo je okružno tužiteljstvo u Los Angelesu.

Weinstein je suosnivač filmskog studija Miramax, koji je proizveo brojne filmske hitove poput “Zaljubljenog Shakespearea” i “Paklenog šunda”, no studio je bankrotirao u ožujku 2018.

Pop-misa predstavljena u Splitu

Tonči i Hana Huljić o zajedničkoj suradnji: 'Mi smo Dalmatinci i u kući ne pričamo u rukavicama'

U prvom dijelu mise koja traje 44 min napisao je Misu Mediterana, a u drugom Ave Mariu. A onda je za treći dio sakralnog pop koncerta pomoć potražio u kući. Hana Huljić (30) napisala je, orkestrirala i otpjevala uz pratnju ženskog zbora treći dio mise, dvije Dies Irae. Hana nije mogla sakriti ponos i zahvalnost ocu što joj je povjerio ovako veliki zadatak.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TR
trabant7
07:28 23.07.2021.

Pa naravno da negira jer su sve doše sa interesima, za karijeru na brzaka i odmah i sada nkon 25g. bile "silovane" a same htjele na brzaka.