Njezin poziv

Naša misica uzima briseve na COVID-19: Znam da pucate po šavovima, ali budite odgovorni

Foto: Instagram
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Predstavljena nova zaklada za pomoć oboljeloj djeci Mila za sve
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Youtube screenshot
Mia Rkman
24.10.2020.
u 10:40
Mia Rkman prošle godine je izabrana za Miss Universe Hrvatske a sada na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"  uzima briseve za testiranje na koronavirus.
Pogledaj originalni članak

Na prošlogodišnjem izboru za Miss Universe Hrvatske titulu najljepše osvojila je Mia Rkman, a na svjetskom izboru ostvarila je veliki uspjeh i ušla je u  u top 20 najljepših. U razgovoru nakon pobjede nam je rekla kako joj je želja raditi u zdravstvu.

- Sada sam na drugoj godini fakulteta, definitivno se želim baviti epidemiologijom i želim pridonijeti na tom području. Svakako želim da se i kod mladih žena probudi svijest o brizi za vlastito zdravlje – rekla nam je Mia prošle godine, a sad ova bivša misica radi u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"  i uzima briseve za testiranje na koronavirus.

- Krajem kolovoza studenti Zdravstvenog veleučilišta su primili e-mail u kojem su bili pozvani da rade kao ispomoć na Štamparu. Prijateljica i ja smo se odmah javile te smo bile među prvim prijavljenim kanditatima. Ubrzo su nas pozvali na razgovor, obavile smo liječnički pregled te smo počele raditi. Prvo smo bile u mikrobiološkom laboratoriju, a zatim su nas prebacili na odjel uzimanja briseva na COVID-19. Posao vezan za struku, u ustanovi kao što je NZJZ - ispričala je 23-godišnja Mia za RTL. I sama je preboljela koronu prije četiri mjeseca ali ne boji se dok radi na uzimanju briseva koronavirusa, a svima poručuje:

- Znam da ljudi 'pucaju po šavovima', kao i ja, svi žele povratak u normalu, ali neodgovornim ponašanjem i kršenjem mjera taj povratak sigurno neće ubrzati.  Još uvijek ne znamo kakve posljedice virus ostavlja na ljudski organizam te upravo zbog toga moramo zaštiti sebe i druge. Ostanimo odgovorni.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

KE
Kentucky
11:11 24.10.2020.

Ja cuo sestre nemaju vremena otic na wc..oblacenje skafandera po pola sata..A nasa missica stize opaliti 3 fotke po satu.Sestre To vam je posao,sve se stigne kad se hoce.

MA
Marin2403
14:22 24.10.2020.

Ljepa

NE
nebitnoime
11:17 24.10.2020.

Gdje se mogu prijaviti da uzme moj bris?