prijatelji tuguju

Nakon kratke bolesti premino pjevač ultimativnog navijačkog hita, vole ga i Hrvati

Foto: Phil Noble/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
FILE PHOTO: Liverpool supporter and singer Marsden sings before their English Premier League soccer match against Blackburn Rovers at Anfield in Liverpool
Foto: Matthew Fearn/Press Association/PIXSELL
Gerry Marsden death
Foto: Peter Byrne/PA Images/PIXSELL
Gerry Marsden death
Foto: Dave Thompson/PA Images/PIXSELL
Gerry Marsden death
Foto: SH5/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL.
Foto: Dave Thompson/Press Association/PIXSELL
Marsden crosses the Mersey
04.01.2021.
u 12:18
Ta je pjesma poznata prije svega kao službena navijačka himna Liverpool FC-a a prepjevavana je na brojne jezike, pa tako i na naš gdje je također ultimativni navijački hit.
Pogledaj originalni članak

Ako bismo morali birati univerzalnu navijačku pjesmu, onda je očito da ne moramo ići dalje od You'll never walk alone. Ta je pjesma poznata prije svega kao službena navijačka himna Liverpool FC-a a prepjevavana je na brojne jezike, pa tako i na naš gdje je također ultimativni navijački hit.

Iako je nastala još 1945. godine kao dio mjuzikla Carousel, svoju je popularnost ostvarila tek kada su je obradili Gerry and the Pacemakers 1963. godine. Tada je obrada ove liverpoolske grupe, dijela pokreta Merseybeat kojem su pripadali i sami The Beatles dospjela visoko na top ljestvice a onda nije prošlo dugo da su je prihvatili navijači kluba koji je trenutno nositelj titule Lige prvaka. Nažalost, objavljeno je kako je pjevač grupe, Gerry Marsden, preminuo u 78. godini.

– Jako teška srca moram objaviti nakon razgovora s obitelji kako je legendarni Gerry Marsden preminuo nakon kratke bolesti infekcije srca, napisao je na svojem Twitteru njegov prijatelj Pete Price. Marsden je Pacemakerse oformio 1959. godine kao uspješan bend koji je sljedećih desetljeća bio redovitim gostom top glazbenih ljestvica. – Gerryjev je glas pratio naše najljepše večeri. Njegova himna povezivala je igrače, vodstvo kluba i navijače diljem svijeta, na taj način doprinijevši stvaranju nečega sasvim posebnoga, objavio je Liverpool FC u jednom tweetu. Ogroman uspjeh You'll never walk alone zapravo ja sakrio koliko su Pacemakersi bili uspješan bend.

Vodio ih je, kao i Beatlese, Brian Epstein a snimali su kod Georgea Martina, obojicu se spominje kao 'petog Beatlea'. Bend je zapravo bio prvi britanski sastav koji je bio broj jedan na britanskim top listama s prva tri singla – How do you do it?, I like it i, naravno, You'll never walk alone. Ovim hitovima treba pribrojiti i Ferry cross the Mersey posvećen rijeci koja teče kroz Liverpool. Njihov uspjeh nije izjednačen 20 godina kada je to uspjelo još jednom liverpoolskom sastavu, Frankie goes to Hollywood.

 

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar manjejeviše
manjejeviše
13:56 04.01.2021.

R.I.P legendo. Pjesma ostaje zauvijek.

Još iz rubrike Showbiz