Senzacionalan Filip iz The Voicea

Mnoge je izvedbom rasplakao, a Tony Cetinski zbog njega se prije 3 godine htio odreći vlastite karijere

Foto: RTL
Foto: Dario Njavro/HRT
Foto: VL
Foto: VL
Foto: Dario Njarvo/HRT
Foto: Dario Njarvo/HRT
Foto: Dario Njavro/HRT
Foto: Dario Njavro/HRT
Foto: Dario Njavro/HRT
Foto: RTL
03.02.2020.
u 11:28
Filip Rudan oduševio je nastupom u posljednjoj emisiji ''The Voicea'' u kojoj je zajedno s Albinom Grčić otpjevao pjesmu ''Lovely'' Billie Eilish.
Pogledaj originalni članak

Nikada više suza nije bilo na pozornici ''The Voicea''. Deveta emisija bila je posebno emotivna za brojne mentore koji su se morali oprostiti od svojih kandidata koji su napustili show, ali i za natjecatelje. Jedna od najzapaženijih izvedbi bila je ona Albine Grčić i Filipa Rudana. Zajedno su otpjevali pjesmu ''Lovely'' Billie Eilish i oduševili gledatelje, a njihov nastup u samo dva dana pregledan je više od 287 tisuća puta na YouTubeu, čime su Albina i Filip zasjeli na prvo mjesto trendinga u Hrvatskoj.

Filip je nastavio borbu u timu Vanna, dok je u napetoj večeri Albinu od ispadanja spasio Massimo. Iako su oboje briljirali izvedbom na pozornici tijekom koje su pjevali okrenuti leđima jedan prema drugome, posebne pohvale  dobio je 20-godišnji Zagrepčanin.

– Ne razumijem ni riječi hrvatskog, ali otpjevali su sjajno, Filipov glas je The Voice. Ja upravo plačem. Ne mogu prestati slušati Filipov glas. Javljam se iz Amerike i uživam u snimkama kandidata  "The Voice" iz cijelog svijeta. Iako ne govorim niti pišem niti razumijem jezik zemlje u kojoj je ovaj par pjevao, to mi ni ne treba jer jezik umjetnosti uvijek se razumije. Nisam mogao vjerovati da može biti ovako romantično kad si okrenut leđima – pisali su u komentarima obožavatelji showa iz cijeloga svijeta. 

Inače, Filipa publika pamti po sudjelovanju u  pretprošloj sezoni Supertalenta u kojoj je dospio do samog finala, a njegov talent
odmah su prepoznale Martina Tomčić i Maja Šuput koje su izjavile da Filip ima sve predispozicije da jednog dana postane velika glazbena zvijezda. Dvije godine prije Supertalenta sudjelovao je i u RTL-ovim ''Zvijezdama'' u kojem su u žiriju sjedili Tony Cetinski, Maja Bajamić, Massimo, Mirela Priselac Remi te Goran Lisica Fox

– Spreman sam odreći se svoje karijere, samo da tebi pomognem. Barem malo, u bilo čemu, da ti bude ljepše zbog svega što si prošao s nama – rekao mu je tada Tony Cetinski.

Pobjeda u ''Zvijezdama'' izbjegla mu je za dlaku, a on je svoju treću sreću sada odlučio okušati u The Voiceu. Glazbom se bavi od šeste godine, a osim što pjeva, svira gitaru i piše pjesme na engleskom jeziku. Najveća inspiracija mu je ljubav, a prvi tekst napisao je kad mu je bilo samo 14 godina. Glazbeni  uzori su mu Shawn Mendes, Ed Sheeran i Toše Proeski, a od domaćih
izvođača uzore vidi u dvojici vrhunskih pjevača. 

– Privatno više slušam stranu glazbu, no volim Tonyja Cetinskog i Jacquesa Houdeka. To su izvođači koji stvarno mogu i znaju pjevati – kazao je Filip za Večernji list nedugo nakon sudjelovanja u Supertalentu zbog kojeg je preko noći postao nova glazbena zvijezda. Na Instagramu ga trenutačno prati 23 tisuće ljudi, a Filip ne krije da mu laskaju komplimenti koje svakodnevno dobiva od  mnogobrojnih obožavateljica na račun svojeg pjevanja, ali i izgleda. 

Foto: Dario Njavro/HRT

– Komplimenti mi laskaju, ali ne smatram se zavodnikom. Pokušavam odgovarati na sve poruke koje mi pristižu jer, po mojem mišljenju, kad jednom dobiješ bazu obožavatelja, pravedno je da im pokušam udovoljiti što je više moguće – kaže Rudan koji nam je povjerio čime ga mogu osvojiti pripadnice nježnijeg  spola.

– Samo tražim da me mogu nasmijati. Nije mi bitno je li plavuša ili crnka – otkriva student  Filozofskog fakulteta koji, osim o sretnoj ljubavi, mašta i o velikoj karijeri. San mu je jednoga  dana napuniti zagrebačku Arenu, a nada se i prilici da svoj talent pokaže izvan granica Hrvatske.  – Ako mi se ukaže prilika da nastupam na svjetskom tržištu, definitivno bih je prihvatio, ali svakako bih se u Hrvatsku nakon toga vratio – zaključuje šarmantan glazbenik. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

JD
John Doe Jr.
19:40 03.02.2020.

zbog njega se tony htio odreći vlastite karijere, bubneš i živ ostaneš

MI
Miko33
00:46 04.02.2020.

Ne kužim zašto novinari forsiraju ovaj par kad su ostali parovi bili isti ako ne i bolji.

SI
Sinisa1982
23:11 04.02.2020.

Ovaj se htio odrec haha pa ne bi se on odreka zvake oD dva dana kamoli karijere,ne pisite gluposti.

Još iz rubrike Showbiz