VATRENA GROZNICA

Milijuni lajkova kraljevima društvenih mreža

17.07.2018.
u 09:22
Fotografije i videouratci iz svlačionica i s proslava svake pobjede bili su pravi mamac za brojne obožavatelje nogometa pa čak i one koji to nisu
Pogledaj originalni članak

Nedvojbeno je, naši su reprezentativci apsolutne nogometne zvijezde, a citat “Francuska je osvojila prvenstvo, a Hrvatska je osvojila naša srca” preplavio je internet. Osim u sportskom smislu, vatreni su postali i hit na društvenim mrežama.

Vrsaljkov “Lapapa”

Šime Vrsaljko prvo je sve oduševio frizerskim umijećem kad je, pod budnim okom i kamerom Dejana Lovrena, ošišao Matea Kovačića, a zatim genijalnim “Lapapa” videom. U njemu je riječima “Englezići blijedi. Idu kući, ali praznih ruku, laganini” ispratio Engleze doma nakon polufinala – video je postao viralan, a od našeg braniča napravio pravu zvijezdu Instagrama. Naime, on je profil na toj društvenoj mreži otvorio tek na dan četvrtfinalne utakmice protiv Rusije, a u trenutku pisanju ovog teksta ima 255 tisuća pratitelja. Brojka i dalje vrtoglavo raste, a kad se kaže “vrtoglavo”, misli se na gotovo četiri tisuće obožavatelja u manje od sat vremena.

Kapetan u svemu prvi

Predvodnik po broju fanova svakako je Luka Modrić koji ih broji čak 13 milijuna, slijedi ga Ivan Rakitić s 10,7 milijuna i Mateo Kovačić s 4,2 milijuna pratitelja. Važno je naglasiti kako smo, zahvaljujući Instagramu, dobili “presedan” koji prije nismo viđali na velikim prvenstvima. Naime, zbog videa koji idu uživo, imali smo trenutačan uvid u ono što se događa u svlačionicama, a nogometašima je to izravan kontakt s navijačima – s nama su dijelili trenutke radosti nakon svake utakmice, ali i feštu koja je započela već u autobusu pjesmama “Marica” Daleke obale, “Kome bi šumilo more moje sinje” Mile Hrnića i “Nije u šoldima sve” Bepe Matešića i Mladena Grdovića, koja je postala i neslužbena himna vatrenih u Rusiji jer, tvrde mnogi, donosila im je sreću na svim utakmicama! Jedan od reprezentativaca koji je prepoznao moć društvenih mreža je i Marcelo Brozović s već legendarnim hashtagom #epicbrozo. Pobjede je slavio u toj pozi, kopirali su ga suigrači, kopirali su ga navijači, njegova je obitelj otvorila kafić imena “Epic Brozo”, ima modnu linije odjeće i obuće upravo s ovim emotikonom i natpisom... a sve zahvaljujući šaljivoj proslavi nakon pobjede i objavama na Instagramu.

Foto: Petar Glebov/Pixsell
Doček Trg
Foto: Filip Kos/PIXSELL
Doček hrvatske reprezentacije na Trgu bana Jelačića u Zagrebu
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Doček hrvatske reprezentacije na Trgu bana Jelačića u Zagrebu
Foto: Patrik MacekPixsell
Navijači u Zračnoj luci dr. Franjo Tuđman očekuju dolazak reprezentacije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Vatreni u pratnji MIG-ova slijeću u Zagreb
Foto: Screenshot
Vatreni stigli u Zagreb
Foto: Screenshot
Luka Modrić
Vatreni na autobusu
Foto: N1
Šime Vrsaljko
Foto: Screenshot
Vatreni
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Vatreni u autobusu
Foto: Screenshot: HRT
Kolona zastava
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
Doček vatrenih
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
navijači trg
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Vatreni su na putu prema Trgu stali u vatrogasnoj postaji u Savskoj
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
Doček vatrenih
Foto: Filip Kos/PIXSELL
Trg doček
Foto: Screenshot
Vatreni
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Doček Vatrenih na trgu
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Doček Vatrenih na trgu
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Trg doček
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Doček Vatrenih na trgu
Foto: Petar Glebov/Pixsell
Doček trg

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.