PROMO

Jedna od najpopularnijih dječjih serija ponovno na Klasik TV-u

Jelenko
Jelenko
Jelenko
Jelenko
07.09.2021.
u 12:10
Riječ je o seriji „Jelenko“! Snimljena prije gotovo četrdeset godina, dječja serija “Jelenko” očarala je brojne generacije djece i odraslih, koji se uvijek rado sjećaju Jelenka medenka.
Pogledaj originalni članak

Bez obzira na broj godina koji je prošao od kada je serija prvi put emitirana, njezina popularnost ne jenjava. Stoga, na Klasik TV-u kreću s njezinim ponovnim prikazivanjem svaki dan, od 8. do 20. rujna, u 20:00!

Dinamična i vrlo slikovita radnja serije, smještena u gorske predjele, kroz 13 epizoda govori o avanturama djece koji spašavaju malo lane koje je ostalo bez majke te pokušavaju otkriti tko je krivolovac. Serija, s možemo reći i, kriminalističkim elementima, u prvi plan ističe hrabrost djece, njihove zgode i nezgode koje su prikazane na vrlo živopisan, zanimljiv i duhovit način.

Lane koje odrasta u jelena, dvojica simpatičnih "negativaca", opasan krivolovac, prve dječje ljubavi i obiteljski odnosi – sve su to elementi kultne serije koju s istim zanimanjem prate djeca i odrasli.

Jelenko

Bez uljepšavanja prikazan je i težak život na selu, u planinama, a to je dodatno naglašeno kroz kadrove planinskog pejzaža, od planina prekrivenih snijegom do šumskog zelenila. Serija je snimana većim dijelom u Sloveniji na Bledu i Kranjskoj Gori, a neke scene i u Gorskom Kotaru.

Autori kultne serije, koja je prvi put prikazana na tadašnjoj Televiziji Zagreb 1981. godine, bili su Maja i Obrad Gluščević (redatelji kultnih filmova Vuk samotnjak, Kapetan Mikula Mali), a malo je poznato da je glazbu za seriju radio legendarni Arsen Dedić.

Zanimljivo je da su se djeca koja su glumila u seriji zapravo prvi puta u životu susrela s kamerom, a nažalost, nitko od glavnih dječjih glumaca u budućnosti nije postao profesionalni glumac. Međutim, neki od glumaca koji glume odrasle uloge u seriji su poznati glumci poput Fabijana Šovagovića, Ive Serdara, Rade Markovića, Špire Guberine, Marije i mnogi drugi!

Jelenko

40 godina kasnije, mlade generacije ponovno imaju priliku uživati u seriji koja se smatra vrhuncem hrvatske dječje TV produkcije i to samo ovoga rujna na Klasik TV-u.

Detaljan raspored svih domaćih filmova i serija na Klasik TV-a možete pronaći na web stranici www.klasiktv.com.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr