prve ljubavi

Ivana je bila zaljubljena u Olivera, a Ćiri je srce slomila - časna sestra!

Foto: Žarko Bašić, Boris Scitar/Pixsell, Vecernji list
Ivana je bila zaljubljena u Olivera, a Ćiri je srce slomila - časna sestra!
10.11.2018.
u 18:50
Da ljubav boli, pogotovo prva, uvjerili su se svi – a također im je zajednička sjeta koja izvire iz iskustava.
Pogledaj originalni članak

Sjećate li se svoje prve ljubavi? Vjerojatno da, baš kao i naše zvijezde koje su odlučili podijeliti svoje priče s nama. Da ljubav boli, pogotovo prva, uvjerili su se svi – a također im je zajednička sjeta koja izvire iz iskustava.

Ivana Kindl

Sjećam se 80-ih, djetinjstva koje je bilo bezbrižno, puno mašte i igranja. Sjećam se i prvih simpatija. Kad sam imala 10 godina, Sviđala sam se jednom Tihomiru, susjedu, bio je dobar i drag prema meni. Prvi dječji poljubac u usta, ne francuski, dogodio se s njim. A onda sam ugledala Gorana. Samozatajnog crnokosog Gorana. Počela sam se družiti s njegovom sestrom ne bih li mu bila bliže. Često sam kružila oko njegove zgrade biciklom, kad bih ga susrela, uvijek se činio sramežljivim.

Ja sam isto bila sramežljiva i nisam znala kako mu dati do znanja pa sam ga često pratila. Mislim da je definitivno tako skužio. Ostao mi je tiha patnja jer nisam s njim uspjela zbog međusobne sramežljivosti postati ni prijatelj.Poslije se nikad nismo sreli. U tinejdžerskoj fazi, kao uragan srce mi je pomeo plavooki i dugokosi Oliver za kojim sam izgubila glavu. Bilo je to moje prvo tinejdžersko zaljubljivanje.

Domenica Žuvela

Bilo je to davno – krajem vrtića i početkom škole. To su one početne simpatije koje se pogledima izbjegavaju i negiraju apsolutno sve što se tiče te osobe. Tako je bilo u početku, a kasnije smo čak dijelili školske klupe. Zanimljivo je da smo se oboje godinama simpatizirali iako to nismo htjeli tada priznati. Danas kada se sretnemo, uvijek se tome smijemo.

Minea

Uvijek se s osmijehom prisjećam prve ljubavi, kažu da se ona nikada ne zaboravlja i zaista je tako. Jedno ljeto brat i ja smo prvi put išli na more bez roditelja, u Novi Vinodolski. Djed i baka su pazili na nas, ali oni su bili puno popustljiviji i mogli smo ih lakše uvjeriti u sve što smo željeli te je tako bilo i s izlascima iz kuće. On se zvao Tomislav. Pamtim sve vezano uz njega, a kako i ne bih kada sam imala osjećaj da ga volim najviše na svijetu od trenutka kada sam ga ugledala.

Prvih dana sramežljivost je odradila svoje i nije bilo hrabrosti ni s jedne strane za prvi korak. Jednu večer, kad je cijelo društvo bilo uz more i gitaru, jednostavno se dogodio taj prvi korak... primio me za ruku i držali smo se tako cijelu večer. Otpratio me kući i tu se dogodio taj prvi čuveni poljubac. Srce mi je luđački lupalo, nisam znala kud bih s rukama, što napraviti, kamo gledati – ali bilo je savršeno! Tu noć nisam oka sklopila, a najtužniji dan je bio povratak u Zagreb. Preplakala sam cijeli put i još se sjećam te “boli” koja me je držala danima.Tomislava sam viđala idućih ljeta, simpatije su bile obostrane, no s godinama naravno da je svatko krenuo svojim putem.

Nada Abrus

U to vrijeme sam pohađala gimnaziju . Nisam razmišljala o ljubavi. Dok se u pauzi snimanja nije pojavio On. Visok, divne figure, crnokos, plavook, šarmantan, nešto stariji, samozatajan, moj sugrađanin s pariškom karijerom manekena. Zaljubila sam se! Otišli smo u Pariz, gdje su mi u modnoj agenciji ponudili i ugovor. No odgodila sam to. U međuvremenu sam započela s pripremama za prijemni na Akademiji, on je otišao za Pariz, a ja za Zagreb. No prijateljstvo je ostalo te se i dandanas veselimo susretu.

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ćiro Blažević

Imao sam četrnaest godina i bio sam zaljubljen u časnu sestru. Bio sam ministrant i veselio sam se svakoj nedjelji kad ću ugledati njezino prelijepo lice. Kad sam smogao hrabrosti priznati joj osjećaje, rekla mi je „da će me Bog kazniti“ i da „bježim da me ne vidi“. Mladog Miroslava njezine su riječi toliko pogodile da je prerezao vene, a ožiljci se vide i dandanas.

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Ćiro Blažević

Pogledajte i koji su parovi ostali prijatelji nakon prekida.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

ZN
Znakovljenagrbu
16:11 11.11.2018.

Ćiro blefira. Tko vjeruje da časna govori da će Bog kazniti, jer - Bog ne kažnjava, nego opominje. Ljudi snose posljedice svojih grijeha. Bog nema ništa s time. Dao nam slobodnu volju...

SA
sargu123
19:03 10.11.2018.

Ćiro, zašto nisi pomogao toj časnoj da spozna normalan život?

NA
narcis660
21:39 10.11.2018.

Puklo nebo iznad grada ja baš tada mili Bože prvu ljubav sretoh tu na ulici ,mokru do kože ....