TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ?

Igor je večeras briljirao, ali na pitanju o poznatim Hrvatima tražio je pomoć bivšeg natjecatelja

Foto: HRT screenshot
Foto: HRT screenshot
Foto: HRT screenshot
Foto: HRT screenshot
Foto: HRT screenshot
Foto: HRT screenshot
Foto: HRT screenshot
Foto: HRT screenshot
Foto: HRT screenshot
07.01.2021.
u 21:05
Večerašnji natjecatelj popularnog kviza "Tko želi biti milijunaš?" Igor Mavrin oduševio je svojim znanjem. Nekoliko pitanja mu je predstavljalo sitne teškoće, a u pomoć mu je priskočio i bivši natjecatelj Kristo Kristić.
Pogledaj originalni članak

Večeras se u kvizu "Tko želi biti milijunaš?" na putu od 15 pitanja do iznosa od milijun kuna penjao Baranjac Igor Mavrin. Inače doktor znanosti na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera odustao je na pitanju za 250.000 kuna, ali bez obzira na to je ostavio pod dojmom i voditelja Tarika Filipovića kao i znalce.

Na pitanje o hrvatskim znanstvenicima i filozofima koje je glasilo: "Čiju je teoriju prirodne filozofije Nietzsche smatrao "najvećim trijumfom nad osjetilima koji je dosad na Zemlji postignut?", Mavrin je zatražio pomoć prvo od znalaca, a potom od bivšeg natjecatelja Kriste Kristića, jedinog koji je ove sezone otvorio pitanje za 500.000 kuna.

Foto: HRT screenshot

Ponuđeni odgovori bili su A: Getaldićevu, B: Petrićevu, C: Boškovićevu ili D: Vrančićevu.

Kristić mu je pomogao točnim odgovorom koji je bio pod C: Boškovićevu te mu prisvojio iznos od 125.000 kuna.

Zatim je usljedilo pitanje na kojem je Mavrin odlučio odustati, a vrijeme je tijekom njegovog opširnog razmišljanja naglas odmicalo, što Tariku nije smetalo.

- Koliko je godina postojanja grada Rim proslavio u doba vladavine cara Marka Julija Filipa zvanog Arapin? - pitao ga je Tarik i ponudio odgovore, A: 100 godina, B: 500 godina, C: 1000 godina ili D: 1500 godina.

Nakon dužeg promišljanja simpatični Igor iz Bilja odlučio se pozdraviti s Tarikom te otići s iznosom od 125.000 kuna.

Podsjetimo, početkom prosinca preko puta Tarika Filipovića u kvizu je na pitanja odgovarao natjecatelj Kristo Kristić koji je odustao je na predzadnjem pitanju od igre te kući odnio 250 tisuća kuna.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar jeremija1
jeremija1
22:27 07.01.2021.

Lagano pitanje ovo o carevima. A i B ne može biti jer su najprije vladali etrurski kraljevi pa je do prvog stoljeća prije Krista bila republika. Rim je po legendi osnovan 753. pr. Kr., dakle ne može biti ni 1500 godina jer je već 476. srušeno carstvo. Dakle - C) !

Avatar Веселин Кубурић - Канџија
Веселин Кубурић - Канџија
00:40 08.01.2021.

Kako mogu da se prijavim?

LU
lukisgd
00:12 08.01.2021.

Ovu je gospođu iz Karlovca Tarik izbacio. Nije mu bila simpatična