THE VOICE

HRT zatrpan prijavama, a imena mentora drže u tajnosti

29.05.2019.
u 08:00
Već sad vlada veliko zanimanje za treću sezonu HRT-ova showa
Pogledaj originalni članak

Nakon Nine Kraljić, pobjednice prve sezone showa “The Voice”, i Ruže Janjiš koja je pobijedila u drugoj sezoni, HRT i treći put traži najljepši glas Hrvatske.

Eliminacijski krugovi

Najavljuju novu, treću sezonu natjecanja, za koju kažu da u njoj nisu važni izgled i dob, već glas. Prijave za jedan od najpopularnijih showova su u tijeku i trajat će do 23. lipnja. Sudeći po interesu za novu sezonu na društvenim mrežama, zainteresiranih je dosta unatoč tome što to nije jedini glazbeni show na našim nacionalnim televizijama. Svi koji žele okušati sreću u “Voiceu” moraju biti državljani Republike Hrvatske, imati navršenih 18 godina i prebivalište u Republici Hrvatskoj. Prijavljivanje kandidata moguće je samo preko web-aplikacije; a sve upute vezane uz način prijave, kao i upitnik za prijavu, kandidati mogu pronaći na web-stranici http://voice.hrt.hr/.

Prije emisija u studiju, održat će se predizbori u četiri grada: Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu, a nakon toga svoj glas predstavit će mentorima koji će tijekom tih audicija kandidatima biti okrenuti leđima i ne mogu suditi o njihovu scenskom nastupu ili izgledu. Pritiskom na tipku “moj glas” mentori odabiru kandidata za daljnje natjecanje – i u tom trenutku stolac im se automatski okrene te se prvi put suoče s kandidatom.

Četiri mentora tijekom audicijskih emisija biraju kandidate koji će biti u njihovu timu, a kasnije ih zajedno s glazbenim stručnjacima koje odaberu za svoj tim pripremaju za emisije uživo. Nakon odabira kandidata kroz tri nokaut-emisije, broj natjecatelja u svakom timu smanjuje se na šest.

Nakon toga slijede novi eliminacijski krugovi u kojima će se kandidati svakog tima kroz glazbene dvoboje i duete boriti za nastavak natjecanja. Tijekom dueta i glazbenih dvoboja mentor će odabrati samo jednog natjecatelja koji ide dalje i na kraju tog eliminacijskog kruga ostaju tri natjecatelja koje su mentori odabrali te još jedan kojeg su odlučili spasiti. Te natjecatelje čekaju tri emisije uživo, a o pobjedniku svojim glasovima odlučuje publika.

Pozamašni honorari mentora

HRT još ne otkriva imena mentora pa se ne zna hoće li se u mentorskim stolcima opet naći Indira Levak, Ivan Dečak, Tony Cetinski i Jacques Houdek.

Dvije sezone ovog showa obilježili su kvalitetni mladi glazbenici koji zahvaljujući HRT-ovoj “A strani” nisu nestali s glazbene scene, ali ovaj glazbeni show pamtit ćemo i po velikoj svađi mentora Cetinskog i Houdeka. Svađa se, doduše, dogodila dok su kamere bile ugašene, ali brzo se o njoj pročulo, a Tony i Jacques kasnije su se uvredama bockali i za vrijeme emisija uživo.

Obojica su se kasnije ispričala, izgladila stvari te sudjelovala i u drugoj sezoni, a Tony je prije dvije godine dao i podršku Jacquesu kad nas je s pjesmom “My friend” predstavljao na Eurosongu. Dok je “The Voice” pauzirao, Tony i Jacques mjesto u žiriju našli su u RTL-ovu showu “Zvijezde”. Trenutačno nemaju takvih angažmana, a honorari koje su dobivali u “Voiceu” jako su dobri, spominjao se tako i iznos od 150 tisuća kuna za mentorstvo u tom showu i glazbenici sigurno jedva čekaju poziv za ove pozicije.

Voditelji prethodnih sezona bili su Iva Šulentić i Ivan Vukušić. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.