danny masterson

Glumca iz serije 'Lude 70-e' sud je proglasio krivim za silovanje, može završiti u zatvoru na 30 godina

Foto: /PRESS ASSOCIATION
Los Angeles: Sve?ana premijera filma Larry Crowne
Foto: ©Digital Focus Intl
Culver City: Poznati na dodjeli nagrada Spike TV's 'Guys Choice' Awards
Foto: reuters
01.06.2023.
u 09:55
Tri žene, koje su ujedno i bivše članice Scijentološke crkve, optužile su glumca za seksualni napad koji se dogodio u njegovom domu u Hollywoodu u periodu od 2001. do 2003. godine
Pogledaj originalni članak

Porota u Los Angelesu proglasila je američkog glumca Dannyja Mastersona krivim po dvije od tri točke optužnice za silovanje. Glumac koji je publici najpoznatiji iz hit serije "Lude 70-e" mogao bi dobiti kaznu i od 30 godina zatvora i sud je napustio u pratnji policije sa lisicama na rukama, izvijestio je BBC.

Tri žene, koje su ujedno i bivše članice Scijentološke crkve, optužile su glumca za seksualni napad koji se dogodio u njegovom domu u Hollywoodu u periodu od 2001. do 2003. godine. Tijekom suđenja tužitelji su naglasili kako se Masterson oslanjao na svoj status istaknutog scijentologa kako bi izbjegao odgovornost i vjerovao je kako se neće naći pred sudom. Jedna od njegovih žrtava, koja je silovana 2003., rekla je u izjavi koju je prenio Associated Press: "Doživljavam složen niz emocija - olakšanje, iscrpljenost, snagu, tugu - znajući da će se moj zlostavljač, Danny Masterson, suočiti s odgovornošću za svoje kriminalno ponašanje."

Mastersonova supruga, glumica i model Bijou Phillips, plakala je dok su ga odvodili, izvještava CBS News. U prosincu 2022. godine druga porota je odlučivala o njegovoj sudbini i tada nisu mogli donijeti presudu.Tužitelji su odlučili ponoviti suđenje Mastersonu i ovoga puta sudac je dopustio odvjetnicima da iznesu nove dokaze koji su bili zabranjeni na prvom suđenju. Iako glumac nije optužen za drogiranje svojih žrtava, porota je čula svjedočenje da su žene bile omamljene prije nego što ih je silovao. Masterson je prvi put optužen za silovanje 2017. kada je pokret #MeToo bio na svom vrhuncu. Optužbe su uslijedile nakon trogodišnje istrage policije Los Angelesa.

VEZANI ČLANCI

U druga dva slučaja tužitelji nisu podigli optužnice zbog nedostatka dokaza i zastare. Tijekom suđenja, tužitelji su tvrdili da je Scijentološka crkva pomogla Dannyju u prikrivanju seksualnih napada, a Scijentološka crkva te je tvrdnje kategorički odbacila. Žrtve koje su prijavile Mastersona rekle su da su im trebale godine da napuste Scijentološku crkvu koja ih je cijelo vrijeme pokušavala zaustaviti u namjeri da glumca prijave za silovanje. Jednoj žrtvi su prijetili kako će biti izbačena iz Scijentološke crkve ako ne potpiše ugovor o tajnosti podataka. Mastersonovi odvjetnici pokušali su, neuspješno, postići poništavanje suđenja, ali ovaj put im nije uspjelo.

VIDEO Nina Violić odala Nevenu Ciganoviću: 'I danas me žene zovu i govore da su držale moju sliku na zidu'

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.