postao predmet šala

Financijski problemi i ljubavni neuspjesi ekscentričnog glumca su zamalo koštali karijere

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
17.05.2020.
u 09:00
O njegovoj glumačkoj sposobnosti vladaju podijeljena mišljenja, a osim toga, česta je meta internetskih šala i memeova. Glumac koji se proslavio ulogama u filmovima kao što su ‘Con Air’, ‘Čovjek bez lica’ i ‘Zmijske oči’.dobio je ipak novu priliku da se dokaže, a nema toga što Hollywood više voli od dobre priče iskupljenja.
Pogledaj originalni članak

Poput bombe je ovih dana odjeknula vijest da će Nicolas Cage glumiti u novom filmu snimljenom po istinitom događaju. Glumit će osuđenog kriminalca, osebujnog Joea Exotica, o kojem je snimljen jedan od najpopularnijih dokumentaraca u proteklih nekoliko godina “Tiger King”.

Obožavatelji dokumentarca iskreno su oduševljeni izborom, te tvrde da je Cage jedini sposoban tumačiti Exotica i potpuno se predati ulozi homoseksualnog vlasnika zoološkog vrta koji se kandidirao za predsjednika. Naime, nema mnogo glumaca koji su na sceni već više od 30 godina, a o njihovoj kvaliteti ni kritika ni publika ne može se sa sigurnošću složiti. O njegovoj glumačkoj sposobnosti vladaju podijeljena mišljenja, a osim toga, česta je meta internetskih šala i memeova. Glumac koji se proslavio ulogama u filmovima kao što su ‘Con Air’, ‘Čovjek bez lica’ i ‘Zmijske oči’.dobio je ipak novu priliku da se dokaže, a nema toga što Hollywood više voli od dobre priče iskupljenja. Nakon što je neko vrijeme lutao zarobljen u ulogama iz prošlosti, novu šansu dobio je prije dvije godine kada je prihvatio ulogu u filmu ‘Mandy’.

Foto: PA/Pixsell
Foto: PA/Pixsell
Foto: Press Association/Pixsell
Foto: DyD Fotografos/DPA/PIXSELL
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Uspio je ponovno podsjetiti Akademiju da mu je ipak jednom dala Oscara, a publiku da nije samo čudak koji s godinama sve više nalikuje na pjevača Marilyna Mansona. Ipak, istina je da Cage u svijet glume nije došao slučajno, pokucavši na vrata nekom agentu. To otkriva njegovo pravo ime, Nicolas Kim Coppola. Naime, on je nećak slavnog redatelja Francisa Forda Coppole s kojim je kao klinac provodio mnogo vremena, te ga je već od malena pripremao na činjenicu da želi postati glumac. Kada je imao 15 godina, upisao je tečaj glume na Američkom kazališnom konzervatoriju u San Franciscu, pa se ubrzo ispisao iz škole i počeo ići na audicije za televizijske uloge. Kako bi se dokazao i kako ga ne bi povezivali s ujakom, promijenio je prezime iz Coppola u Cage. Kasnije je priznao da je na ideju došao jer je obožavatelj stripova, a jedan od omiljenih likova bio mu je Marvelov junak Luke Cage. Nicolas je u Hollywoodu poznat po strasti prema glumačkoj tehnici ‘method acting’, koju koriste Christian Bale, Joaquin Phoenix, ali i brojni drugi slavni glumci. Iako mu je to pomoglo da osvoji nagrade, priznaje da ga je zamalo stajalo nekih angažmana.

– Bio sam dosta nasilan. Hodao sam okolo, vrijeđao ljude, demolirao prikolice i hotelske sobe. Tako sam se pripremao za uloge buntovnika – rekao je glumac jednom prilikom.

Priznao je da je glumac Richard Gere zaslužan za to što se poslije ipak smirio. Njih su dvojica surađivali na filmu “The Cotton Club” 1984. godine, a Gere mu je rekao da neće uspjeti u Hollywoodu ako se bude tako ponašao.

– Ako se budeš tako nastavio ponašati, dobit ćeš još najviše tri uloge i to će biti kraj, rekao mi je Gere – otkrio je tom prilikom glumac.

Naravno, Cage nije dobio samo tri uloge, a osim u redateljskim krugovima, Nic je poznat i po vezama s brojnim ljepoticama. Prva njegova supruga bila je model Kristina Fulton, brak je trajao nekoliko godina, a ona mu je rodila sina kojeg su nazvali Weston. Weston je glumac i glazbenik, te otac Nicolasova prvog unuka, Luciana Augustusa. Nakon razvoda Cage je potražio sreću s glumicom Patriciom Arquette, a onda i s kćeri legendarnog Elvisa Presleya, Lisom-Marie. Nijedan od tih njegovih brakova nije potrajao.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Hahn Lionel/Press Association/PIXSELL
Reese Witherspoon
Foto: Instagram
Glumica Reese Witherspoon uživa na Jadranu
Foto: Instagram
Glumica Reese Witherspoon uživa na Jadranu
Foto: Profimedia
Foto: PA/Pixsell
Foto: Profimedia

Razočaran neuspjehom s vršnjakinjama, počeo je naganjati žene dvostruko mlađe od sebe. Kada je napokon oženio 20-godišnju glumicu Alice Kim 2004. godine, veza se činila stabilnom, a Cage je bio sretan. Postali su roditelji Kal-Ela, kojemu su dali ime po još jednom liku iz stripa, Supermanu. Ipak, nije sve bilo idilično pa je Cage završio na policiji zbog nasilja u obitelji. Uhićen je u pijanom stanju zbog nasilja u obitelji i narušavanja reda i mira. Jedan taksist zamijetio je kako se glumac svađa sa suprugom Alice na koju je u jednom trenutku fizički nasrnuo. Pozvao je policiju koja nikako nije mogla smiriti pijanog glumca koji se opirao uhićenju. Kim je tvrdila da se ona nije osjećala ugroženo i da je taksist sve pogrešno shvatio. Točno kada su mnogi pomislili da će slaviti 12. godišnjicu, 2016. najavili su da se rastaju.

Alice mu je slomila srce, pa je četiri godine poslije odlučio ponoviti recept s vizažisticom Erikom Koike. Vjenčali su se nakon nekoliko mjeseci veze, a poništenje braka Cage je zatražio samo četiri dana poslije. Osim sa ženama, Cage nije baš imao sreće ni s financijama. Osobni bankrot proglasio je 2010. godine, a državi je zbog utaje poreza morao platiti 17,757.000 kuna. Kako što prije platio dug, Nicolas je morao rasprodati imanje u Las Vegasu. Očajan zbog svega podizao je tužbe protiv bivšeg menadžera koji ga je, kako je tvrdio, uvukao u dugove. Iz svih nevolja Cage je ipak uspio isplivati kao pobjednik, a ponude za uloge kojima se može ponositi gotovo svakodnevno pristižu na njegovu adresu.     

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Krile102
Krile102
09:43 17.05.2020.

Ne zna glumiti???!!!