Obrat

Filmaš počeo bitku protiv svog izručenja SAD-u

Foto: pixell
Filmaš počeo bitku protiv svog izručenja SAD-u
22.11.2009.
u 12:30
76-godišnji Polanski u Švicarskoj ćeliji leži još od rujna, a njegov boravak u državi mira i blagostanja mogao bi potrajati još mjesecima ili godinama.
Pogledaj originalni članak

Redatelj Roman Polanski odlučio je Americi okrenuti leđa te zatvorsku kaznu zbog “odmora” u Švicarskoj, odgoditi do daljnjeg. Naime, poznati filmaš i njegov odvjetnik doskočili su američkim vlastima i započeli bitku za ostanak u ovoj zemlji. 76-godišnji Polanski u Švicarskoj ćeliji leži još od rujna, a njegov boravak u državi mira i blagostanja mogao bi, tvrde američki mediji, potrajati još mjesecima ili godinama. Sve dok sam ne pristane na povratak u Los Angeles, gdje će ponovno tražiti puštanje uz jamčevinu.

Romanu Polanskom, podsjetimo, zbog seksa s 13-godišnjakinjom, prijeti dvogodišnji zatvor. U kući glumca Jacka Nicholsona 1970. maloljetnici je davao alkohol i drogu te imao s njom odnose. Iako se Polanski opravdavao da je seks bio dobrovoljan, zbog svojeg “neposluha” iz Amerike je pobjegao još 1978. godine i otad živi u Francuskoj.

HASSANOVI RATOVI

'Kada je počeo taj rat, bio sam desetogodišnje dijete s puškom u ruci. Ranjen sam više puta, izgubio sam brata, prijatelje'

Večernjakovci Hassan Haidar Diab i Robert Bubalo snimili su dugometražni dokumentarac ‘Hassanovi ratovi’ o životnoj sudbini koja ostavlja bez daha. Iz filma čija je premijera 4. lipnja u Velikoj Gorici može se iščitati da je Hassan, kao obrambeni mehanizam, gotovo izbrisao svu svoju prošlost, koju sada pred kamerama, uz pomoć svoje obitelji, pokušava sklopiti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DO
doktorica
09:48 23.11.2009.

Zavodio maloljetnicu,alkohol i droga-to je \"normalno\" kod promiskuitetnog američkog filmaša.

DU
Deleted user
14:24 22.11.2009.

Što je tu \"nesretni slučaj\" ako nam večernji može objasniti???

OB
-obrisani-
14:55 22.11.2009.

Taj smrad treba odgovararti za spomenuto nedjelo, kako god ga netko nazvao. I ovako mu je kazna zatvora preblaga.