pristojan novac

Evo koliku mirovinu će primati Šabanova udovica

Foto: Instagram
Evo koliku mirovinu će primati Šabanova udovica
03.04.2019.
u 11:55
Nakon tragične automobilske nesreće u kojoj je glazbenik Šaban Šaulić izgubio život, njegova udovica Goca Šaulić nije lako prihvaćala nastavak života, a tu je bilo i pitanje mirovine preminulog pjevača.
Pogledaj originalni članak

Samo mjesec dana nakon što je pjevač zabavne glazbe Šaban Šaulić preminuo u tragičnoj prometnoj nesreći, njegova udovica Gordana Šaulić dobila je rješenje o mirovini koju će ubuduće primati.

 

Naime, Šaulić je nekoliko desetljeća uplaćivao doprinose u Austriji, na osnovu čega će njegova supruga Goca dobivati mirovinu od 3600 eura mjesečno, prenosi Alo.rs od izvora bliskog obitelji.

– Šaban je više od 30 godina uplaćivao doprinose i plaćao porez u Austriji, zbog čega je stekao austrijsku mirovinu. Nažalost, nije stigao u njoj uživati jer je prerano otišao, ali je zato njegovu mirovinu naslijedila Goca – rekao je izvor blizak obitelji Šaulić za Alo.rs.

 

 

Iako se ovaj iznos ne može mjeriti s mjesečnim primanjima koje je Šaban tijekom života zarađivao od glazbe, u neku ruku ovo je utjeha obitelji što ipak neće ostati bez novca.

 

– Šaban je mjesečno zarađivao honorare kakvim se malo koji pjevač mogao pohvaliti. Bio je jedan od omiljenih pjevača na romskim veseljima, a za nekoliko sati pjevanja na svadbama dobivao je honorare i do 15.000 eura – priča dalje isti izvor i dodaje kako Goca vjerojatno neće moći trgovati nekretninama kao ranije, ali će imati Šabanovu penziju od koje će moći pristojno živjeti. Ističe da se Šabanova odluka da doprinose uplaćuje u Austriji, gdje je živio 90-ih godina prošlog stoljeća, ispostavila kao pametan potez.

Pogledajte koji Hrvati javno svjedoče vjeru.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

FA
fake
14:13 03.04.2019.

Shvatili smo odavno da se sugerira na bratstvo i jedinstvo kao i to da ovo odavno nema veze sa hrvatskim identitetom.

KR
kritiko
14:54 03.04.2019.

boli me kita za mirovinu nekog čobana,kaj ste tak naporni,te šaban,te neka srpska drolja,pa kak se bu zvala beba od gmazova,kaj nemate o čemu drugome pisati ?

Avatar Grunf
Grunf
12:18 03.04.2019.

tko je taj čoban?