EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ

Život u Bosni je surov, ali moramo naći pozitivu

Foto: Borna Filić/PIXSELL/Ilustracija
Emir Hadžihafizbegović
Foto: Nikola Čutuk/pixsell, ilustracija
emir hadžihafizbegović
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Emir Hadžihafizbegović
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
emir hadžihafizbegović
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Emir Hadžihafizbegović
28.02.2018.
u 10:04
Glumac je proteklog vikenda osvojio novu nagradu, Grand Prix za najbolju ulogu u filmu "Žaba" Elmira Jukića
Pogledaj originalni članak

Poznati bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović (57) proteklog je vikenda osvojio novu nagradu. Na Balkan Florence Express filmskom festivalu u Firenci osvojio je Grand Prix za najbolju ulogu u filmu „Žaba“ Elmira Jukića.

- Kada umjetnik počne razmišljati o nagradama, onda mu se posao zaljulja na neki način. Ako stvaraš, a imaš u svojoj osobonojj, mentalnoj recepciji misao da to što radiš bi trebalo biti nagrađeno, od tog posla nema ništa. Nego jednostavno radiš najbolje što znaš i ne očekuješ ništa i ako se dogodi, dogodilo se. A meni se to malo češće događa - kazao je Hadžihafizbegović za Avaz.

Film "Žaba"  je potraga za smislom, a umjetnost postoji da otvara probleme i popravlja ljude, ističe glumac.

- Likovi u ovom ostvarenju tragaju za smislom, a film se završi tako što glavni junak, između bombe, samoubojststva i igranja lopte, izabere igranje lopte. Tako treba promatrati život, optimizam je mentalno zdravlje, ustvari zdravlje duše, i u najgorim trenucima moramo imati pozitivnu misao. Život nam je onakav kakve su nam misli i ako si svaki dan nezadovoljan, takav će ti biti život. Koliko god je način življenja surov, pogotovo u Bosni, i ne mazi nas stoljećima, trebamo naći bilo kakvu pozitivu za koju ćemo se uhvatiti – poručuje Hadžihafizbegović.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DA
dalibla
10:44 28.02.2018.

To je iedan ortodoksni turbo muslm. ekstemist koji kod hrvata i srba zarađuje novce.Malo guglajte šta misli o jednima i drugima.

DU
Deleted user
11:37 28.02.2018.

polomiš jezik dok mu izgovoriš prezime.

AU
austrougarskigeneral
10:27 28.02.2018.

treba živjet i misliti pozitivno