Teški dani

Ecija Ojdanić: I nakon poplave tuge, moram naći ljepotu i u ovakvom Uskrsu

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Ecija Ojdanić
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
Ecija Ojdanić
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
Ecija Ojdanić
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
Ecija Ojdanić
05.04.2020.
u 10:40
Ovo će biti prvi Uskrs po potpuno novim pravilima. I da, neodlaskom mojim roditeljima čuvamo njihov život.- rekla je glumica i poručila svima da ostanu doma.
Pogledaj originalni članak

Razdvojenost od bližnjih svima najteže pada u karanteni tijekom ove pandemije koronavirusa, a ove godine ni uskršnji blagdani neće biti kao prijašnjih godina i mnogi će prvi put biti odvojeni od bližnjih. S takvom situacijom susreće se i glumica Ecija Ojdanić čijoj obitelji ovaj Uskrs će biti malo drugačiji od prijašnjih. 

- Čistim ja neke ormare i naiđem na košaricu s uskršnjim jajima, ofarbanim kod moje prijateljice za prošli Uskrs. I preplavi me tuga... Ovo će biti prvi Uskrs po potpuno novim pravilima. Prvi put nakon iks godina nećemo se naći čoporativno kod Ane nas nekoliko majki s djecom, donijeti raznih boja, drangulija, ljepila, ukrasa. I krenuti farbati i jaja i odjeću, i lijepiti gluposti po sebi i stolu, i ispod stola, puno se smijati, diviti preciznim i kreativnim uracima, hrabriti lijene i neinspirativne ...I raditi ova šašava jaja. Farbanje jaja kod Ane označava početak Uskrsa. Koji će prvi put biti potpuno drukčiji. – kaže glumica. Dodaje kako će ga prvi put ona, suprug, kći i sin provesti sami bez čopora obitelji i prijatelja.

Foto: Instagram screenshot
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL

- Prvi put nećemo ići mojim starcima za Uskrs. Neću jesti mamin bakalar, “i na crveno i na bilo”. Nećemo farbati s njom jaja u lišću od kapule, i ukrašavati peršinom , “jer, dušo, šteta farbati jaja pa baciti, a ova farbana u kapuli se mogu pojesti”. Neću pomagati mami sjeckati povrće. Za francusku. Nećemo se svađati koliko dugo se peče janjetina, jer tata uvijek viče da skinemo s ražnja, a Robi, Igor i ja ćemo navijati da ostane još barem pola sata. Djeca neće tražiti jaja po vrtu, a onda se igrati “čije jaje ima najtvrđu guzu”. Neću probati svih 10 vrsta kolača koje bi mama ispekla.Nećemo nagovarati mog šogora da igramo trešetu navečer. Bit ćemo prvi put sami.- prisjetila se kako je Uskrs inače izgledao u krugu njezine šire obitelji. 

- I nakon poplave tuge, iako ja volim biti u čoporu obitelji i prijatelja, moram naći ljepotu i u ovakvom Uskrsu. Idemo uživati da smo prvi put sami. I da, neodlaskom mojim roditeljima čuvamo njihov život. I pomažemo da ova pandemija što prije stane. I kad krene normalni život , da sve ove stvari poput obitelji, prijatelja, zagrljaja, odlaska u kino, kazalište, ne uzimam zdravo za gotovo. – rekla je Ecija i poručila ostani doma. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.