stradun kao drugi svijet

Završeno snimanje Zvjezdanih ratova u Dubrovniku

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
star wars
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
star wars
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
star wars
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
star wars
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
star wars
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
star wars
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
star wars
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
star wars
17.03.2016.
u 14:46
Također prema njegovim riječima, oko 70 posto posla na postavljanju seta napravili su upravo Dubrovčani, dok je s vlasnicima stambenih i gospodarskih objekata potpisano oko 120 ugovora kojima im se nadoknadila šteta zbog zatvaranja
Pogledaj originalni članak

Nakon osam dana, odnosno večeri, snimanja iz Dubrovnika u četvrtak odlazi producentska ekipa Zvjezdanih ratova (Star Wars), a tijekom jutra na Stradunu je demontirana scenografija postavljena za potrebe snimanja osmog nastavka kultnog serijala. Za potrebe snimanja filma Space Bear, što je kodni naziv za Zvjezdane ratove, tijekom noćnih sati bila je zatvorena najpoznatija ulica Stradun, a neke od scena snimale su se i na plaži Banje nadomak povijesne jezgre, brodu ''Sea Star'' te na zidinama.

Službeni podaci o zaradi od ovog snimanja još nisu dostupni, no dubrovački gradonačelnik još je prije početka produkcije istaknuo kako sama činjenica da je Dubrovnik filmska kulisa, među ostalim donosi za grad golem marketinški potencijal.

Također prema njegovim riječima, oko 70 posto posla na postavljanju seta napravili su upravo Dubrovčani, dok je s vlasnicima stambenih i gospodarskih objekata potpisano oko 120 ugovora kojima im se nadoknadila šteta zbog zatvaranja.

 Osmi nastavak Zvjezdanih ratova očekuje se u kinima 15. prosinca 2017. godine.

>>  Pogledajte ekskluzivne fotografije sa snimanja 8. epizode serijala Star Warsa u Dubrovniku

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.