termin sutra

Doktor preporučio Severini carski rez, ona želi prirodni porođaj

Foto: Davor Višnjić/Pixsell
Doktor preporučio Severini carski rez, ona želi prirodni porođaj
06.02.2012.
u 12:00
– U posjet joj dolaze Milan Popović, mama Ana i nećakinja, a nekoliko puta bili su joj Danijela Martinović i Petar Grašo. Jako je jednostavna, uredna, fina i ljubazna – nahvalila je Severinu jedna zaposlenica bolnice.
Pogledaj originalni članak

Prošlo je točno mjesec dana otkad je Severina zbog komplikacija u trudnoći završila u bolnici. Na petom katu novog splitskog rodilišta 39-godišnja pjevačica na odjelu patologije čuva trudnoću, a termin za porođaj je u utorak, 7. veljače.

Kako doznajemo, Severina se osjeća dobro i u mjesec dana svoga boravka u splitskoj bolnici sprijateljila se s osobljem.

Gledala kadu za rađanje

– U posjet joj dolaze Milan Popović, mama Ana i nećakinja, a nekoliko puta bili su joj Danijela Martinović i Petar Grašo. Jako je jednostavna, uredna, fina i ljubazna – nahvalila je Severinu jedna zaposlenica bolnice i dodala: – Osoblju bolnice podijelila je autograme i CD-ove. Prije nekoliko dana zamolila nas je da joj pokažemo kadu za rađanje.

Porođaj u vodi u splitskoj bolnici još nije u funkciji, no Severina je htjela vidjeti kako kada izgleda.

Već se danima u medijima nagađa da će pjevačica, kao i većina slavnih trudnica, roditi carskim rezom, no to nam je opovrgnuo njezin menadžer Tomica Petrović, a isto govore i naši izvori u splitskoj bolnici. Naime, doktor je Severini, kaže zaposlenica bolnice, zbog blažih komplikacija koje je imala u trudnoći i zbog kojih je i završila u bolnici predlagao rađanje carskim rezom, no ona inzistira na prirodnom porođaju.

– Sama je u dvokrevetnoj sobi, koju nije tražila, nego su joj je dali – kaže nam zaposlenica bolnice.

Milan Popović i mama Ana Severinu stalno posjećuju i ne obaziru se na vrijeme posjeta.

Gleda TV i čita

Zaposlenica bolnice nam kaže da joj Milan donosi razne potrepštine poput omiljenih joj kozmetičkih proizvoda, a mama joj uglavnom donosi hranu koju skuha jer voli pojesti "domaće“. Ipak, pjevačica je zadovoljna i bolničkom hranom. Doručak je oko osam sati ujutro, a poslužuju kruh sa sirnim namazom, maslac, marmeladu i sir. Za ručak, koji je između 12 i 13 sati, Severina obično jede juhu, povrće (kupus, blitva), kuhano meso (piletina, uglavnom nemasna), salatu i kompot. Večera je oko 19 sati, a jede povrće, kuhano meso, griz, jogurt i jabuka.

Severina u sobi ima TV, telefon i tuš-kadu. Vrijeme krati gledanjem televizije i čitanjem novina. Sobe u rodilištu čiste se dva puta dnevno. Gotovo svakodnevno obilazi je dr. Tomislav Strinić, šef rodilišta.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 59

PG
praseca gripa
21:17 06.02.2012.

Dajte,molimo vas,ostavite nas kojekakvih ******.,imamo mi i pametnijeg posla! Hvala!

DE
deus ex machina
12:14 06.02.2012.

DOBRO LJUDI..... Dobro ljudi , ako je ovo već (a jeste) pitanje od nacionalne važnosti .......ja mislim da možda ne bi trebao biti ....carski rez. Možda bi bio dovoljan i jedan .....Kraljevski rez.....pa da nacija odahne. I ne mogu a da se ne zahvalim vrlim urednicima VL-a koji znaju u pravo vrijeme staviti \"pravu stvar\" u fokus javnog interesa! Još jednom ......hvala im.....beskrajna!!! Što bi nacija bi nacija bez VL-a i ovakvih sudbonosnih tema ???!!!

OB
-obrisani-
20:26 06.02.2012.

Sveta rina . . . napokon bit ce majka . . . nema vise porica na netu . . .