Šarmirao ih je

Chef Melkior iz 'Masterchefa' nema iskustva pred kamerama ali gledateljice ga već obožavaju

Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
23.09.2021.
u 10:37
Iako nema iskustva pred kamerama iza ovog 36-godišnjeg chefa bogato je kulinarsko iskustvo i s natjecateljima showa sigurno će podijeliti znanje koje je stekao u restoranima diljem svijeta.
Pogledaj originalni članak

U novoj sezoni "Masterchefa" gledatelji su upoznali i novi žiri, a ženskoj publici, sudeći po komentarima na društvenim mrežama, najviše se sviđa chef Melkior Bašić. Osvojio je publiku svojim komentarima, a ženski dio publike je već u prve tri emisije skroz šarmirao. Iako nema iskustva pred kamerama iza ovog 36-godišnjeg chefa bogato je kulinarsko iskustvo i s natjecateljima showa sigurno će podijeliti znanje koje je stekao u restoranima diljem svijeta. Svestrani chef Melkior 2016. je stažirao u Michelin restoranima u Bordeauxu u Francuskoj (Restaurant le Prince Noir, Lormont, Restaurant La Cape, Cenon, Restaurant L'Oiseau Bleu).

Kao jedini predstavnik Hrvatske sudjelovao je na Chefs World Summitu 2017. gdje je na panelu pod nazivom „Divlja berba u okolnom području“ najboljim chefovima iz cijeloga svijeta govorio o autohtonom bilju i lokalnim namirnicama u kuhinji s obzirom na specifičan stil kuhanja koji njeguje. Od 2017. -do 2019. godine bio je executive chef Boutique Hotel Alhambra & Villa Augusta (restoran Alfred Keller) na otoku Lošinju. Odrastao je uz oca, uglednog chefa Silvia Belužića, a kroz dvanaestogodišnji rad u uglednoj konzultantskoj tvrtki ''Kreativna kuhinja'' naučio je sve tajne vrhunskoga kulinarstva. Svoja radna iskustva u karijeri stjecao je u 96 kuhinja u Hrvatskoj i inozemstvu kao food consultant i instruktor za brojne klijente, vrhunske hotele i restorane.

Foto: Nova TV

- Moj otac Silvio Belužić bio je šef kuhinje. Gledajući njega svidjelo mi se što je radio. Malo po malo, kuhanje mi je postalo strast. Bila je to moja konačna odluka i, da mogu, sve bih ponovio", rekao je Melkior za Večernji list 2017. godine. U ovom je poslu od svoje 19 godine. - U 13 godina iskustva u Kreativnoj kuhinji d.o.o. radio sam u 96 kuhinja u hrvatskoj i inozemstvu, gdje sam učio, zatim i postavljao standarde, a u nekima bio i chef. Većina kuhinja je bilo u hotelima 5* i 4*, a ostale u à la carte restoranima, od fine dininga do snack barova. Od školovanja u inozemstvu izdvojio bih visoki institut za kulinarstvo Etoile (Sottomarina, Venezia), Las Vegas (najbolji buffeti na svijetu) i Bordeaux (fine dining restaurants)" - rekao nam je tada Melkior.

VIDEO Preminuo Willie Garson (57) , najpoznatiji po ulozi Stanforda iz serije "Seks i grad"

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.