SVIRKA NA KROVU

Beatlesi su prije točno 50 godina održali svoj posljednji koncert

Foto: Promo
Koncert na krovu
Foto: Promo
Koncert na krovu
Foto: Promo
Koncert na krovu
30.01.2019.
u 20:22
Riječ je o čuvenom koncertu koji se održao 30. siječnja 1969. na krovu njihove kompanije Apple Corps u Londonu.
Pogledaj originalni članak

Na današnji dan prije točno 50 godina legendarna liverpoolska četvorka The Beatles održala je svoj posljednji zajednički koncert. Riječ je o čuvenom koncertu koji se održao 30. siječnja 1969. na krovu njihove kompanije Apple Corps u Londonu.

Koncert je trajao 42. minute a tijekom njega Beatlesi su izveli pet pjesama, a neke od njih ponovili su više puta "Get Back" (3 puta),  "Don't Let Me Down"  "I've Got a Feeling" po dva puta i jednom  "One After 909" i "Dig a Pony. Koncert je završen kada ih je policija došla zamoliti da se stišaju, a snimka je iskorištena u dokumentarnom filmu "Let It Be".

Uz Paula, Johna, Georgea i Ringa na krovu je zasvirao i klavijaturist Billy Preston. Iako ga nisu najavili, ispod zgrade su se vrlo brzo okupili gledatelji, koji su pratili koncert. Na samom kraju Lennon je kazao: "Hvala vam, nadam se da smo prošli audiciju". Premda su mnogi očekivali kako se Beatlesi spremaju na turneju, više nikad nisu javno nastupali. U rujnu iste godine objavili su i zadnji album, čuveni "Abbey Road". 

Željko Joksimović: Nikad se nisam doživljavao romantičnim, to me je malo sramota

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.