Istanbulska nevjesta

Asli se bori s disleksijom, Özcan želi doći u Hrvatsku

Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
Foto: Nova TV
11.01.2018.
u 08:35
Dugoočekivana serija snimljena je po istinitom događaju. Prvu epizodu serije na Novoj TV gledalo je čak 690.000 Hrvata, čime je zaradila prvo mjesto po gledanosti na svim televizijama toga dana
Pogledaj originalni članak

Već prvog dana nakon prikazivanje turske uspješnice “Istanbulska nevjesta” na Novoj TV, sapunica je ostvarila odlične rezultate gledanosti.

Uz dugoočekivanu prvu epizodu uz TV ekrane bilo je više od 690.000 gledatelja, čime je zauzela mjesto najgledanijeg program toga dana na svim televizijama. Priča je to o epskoj ljubavi Faruka i Sureje, snimljena prema istinitom događaju, u kojoj glavni lik utjelovljuje turski glumac Özcan Deniz, hrvatskoj publici poznat po ulogama u serijama ”Sudbina” i “Crna ruža”. Turski George Clooney, kako ga mediji zovu, već s devet godina počeo je zarađivati od glazbe, a dosad je objavio čak 11 albuma. Otkad se pojavio na sceni, ovaj 45-godišnji glumac i redatelj slovi kao jedan od najzgodnijih glumaca u rodnoj zemlji koji za sebe kaže da obožava učenje i rad na sebi kao umjetniku. U privatno vrijeme voli putovati, a želja mu je posjetiti i našu domovinu, a ako se to dogodi, zasigurno će razveseliti mnogobrojne obožavateljice.

– Nije bilo prilike jer mi je tempo trenutačno vrlo intenzivan... Idućih godina posjetit ću Hrvatsku. Želim upoznati to područje i pozdraviti ljude – kaže glumac. No, osim što sapunica u kojoj ga trenutačno gledamo ruši sve rekorde gledanosti, Deniz ima još jedan razlog za sreću. Uskoro će postati otac sina, a iako privatni život drži podalje od javnosti, kaže da je uzbuđen kao nikada prije. U seriji, njegovu partnericu, glazbenicu Sureju, glumi Asli Enver, koju je domaća publika pratila u seriji “Ponovno rođen”. S prvim velikim problemom glumica se susrela s 12 godina kad se s obitelji preselila iz rodnog Londona u Istanbul. Trebale su joj, kaže, duge dvije godine da se privikne na novu sredinu te da nauči turski jezik. Otežavajuća okolnost bila je i to što Asli pati od disleksije.

– Kad sam bila mlađa, mislila sam da je to kraj svijeta, da zbog disleksije neću imati prijatelje, da neću biti uspješna u poslu, a o dečkima tada nisam ni razmišljala. Naravno, kako sam odrastala i educirala se, tako se mijenjalo i moje mišljenje. Danas na to ne gledam kao na velik životni problem, disleksija je samo otežavajuća okolnost s kojom se nosim, a pravi problemi su bolest, neimaština ili gubitak voljene osobe – govori Asli i priznaje da scenarije uči tako da podcrtava svaku riječ, što joj oduzima puno vremena.

Turska glumica ne krije i da joj treba do pet sati kako bi naučila nekoliko scena, dok njezini kolege isto svladaju za sat vremena. Iza nje je razvod od glumca i manekena Birkana Sokullua. O razvodu braka Asli i Birkan nisu javno govorili. Medijima su poslali priopćenje u kojem je stajalo da će bivši supružnici i nakon razvoda njegovati prijateljski odnos te da će trogodišnji brak pamtiti samo po lijepome. I dok se njezin glumački partner Deniz veseli nadolazećim danima zbog dolaska prinove, 33-godišnja glumica o tome, zasad, još samo sanja.

– Došla sam u godine kad malo više razmišljam o majčinstvu i naravno da bih voljela biti majka - rekla je glumica.

Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Sanjin Stukić/PIXSELL
Halit Ergenc
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo
Foto: Promo

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

SE
serđo12
11:11 11.01.2018.

Ne razumijem ljude:sve nase zene luduju za tim turskim glumcima,a kada izbjeglice takvih faca dođu kod nas,šaljemo ih u sabirne centre ili natrag !

DU
Deleted user
11:43 11.01.2018.

To samo govori o tome koliko su Hrvati jadnici i nemaju istančan ukus za lijepe stvari. Inače su sve serije iz turske rađene po istinitom događaju u čiju istinu vjeruje veliki broj nepismenih Hrvata . Jadno