Snima u Fužinama

Albanska glumačka zvijezda Nik Xhelilaj novi je poglavica Winnetou

Foto: RTL
winnetou
Foto: Goran Kovacic/pixsell
08.08.2015., Lokve - Gradnja kaubojskog naselja u sumi za potrebe snimanja filma Winettou. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/pixsell
13.08.2015., Rijeka - U prostoru bivse tvornice Rikard Bencic snimaju se scene za film Winettou. Statisti cekaju svoj red snimanja zatvorskih scena. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Goran Kovacic/pixsell
13.08.2015., Rijeka - U prostoru bivse tvornice Rikard Bencic snimaju se scene za film Winettou. Sivanje kostima za film. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
26.08.2015.
u 19:15
Najpoznatiji albanski glumac tumači Winnetoua, a njegova vjernog Olda Shatterhanda igra Nijemac Wotan Wilke Möhring
Pogledaj originalni članak

Winnetou se vratio u Hrvatsku! Nedaleko od Fužina niknuo je novi Roswell, mitsko mjesto koje je proslavio Karl May u svojim knjigama o legendarnom indijanskom poglavici.

Zanimljivo je da se u Fužinama dosad nisu snimali filmovi o Winnetouu, a stari Roswell bio je sagrađen u Kistanjama kraj Knina. Legendarnog Pierrea Bricea, koji je preminuo u lipnju, zamijenio je novi Winnetou, 32-godišnji albanski glumac Nik Xhelilaj.

Nik je u proteklih nekoliko godina postao najveća filmska zvijezda u svojoj zemlji, a velik uspjeh postigao je s češko-albanskim filmom "Tuga gospođe Snajdrove", koji je bio i njihov kandidat za nagradu Oscar. Njegova prijatelja Olda Shatterhanda igrat će poznati njemački glumac Wotan Wilke Möhring, kojeg je i naša publika upoznala u seriji Tatort – mjesto zločina, u kojoj je glumio inspektora Thorstena Falkea. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li njih dvojica doživjeti istu slavu kao njihovi prethodnici. 

>>Karl May jest bio čudan čovjek i pisac, ali svima nam je usadio senzibilitet prema ugroženima

>>Preminuo Pierre Brice, legendarni Winnetou

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RN
rijeka.nox
13:43 02.09.2015.

Radi par fotka stalno ste upadali u kadar, pa se radi vas moralo ponavljati snimanje...vrlo neprofesionalno od vas :P