ljubavni klinč

10 najseksi scena koje pamtimo u domaćim filmovima

medeni mjesec
oficir s ružom
počivali u miru II.
u raljama života
sami
Fine mrtve djevojke
samo jednom se ljubi
zagreb capuccino
7sex7
neka ostane među nama
šta je muškarac bez brkova
POSTMAN ALWAYS RINGS TWICE, THE, Jack Nicholson, Jessica Lange, 1981.
01.04.2015.
u 14:25
Erotika je uvijek više u mislima i mašti promatrača nego u eksplicitnim scenama u filmu ili TV seriji što dokazuju i ovi primjeri
Pogledaj originalni članak

Nema valjda imalo suvislije scene seksa na domaćem filmu ili televiziji, a da to ne bude povod za prebrojavanje najvrućih ili „najvrućih" igranih prizora. Nije to zaobišlo ni ljubavni klinč između novinarke Lucije Car (Judita Franković) i policajca Romana Soršaka (Goran Navojec) u TV seriji "Počivali u miru II", redatelja Gorana Dukića.

Unutrašnji mehanizam

Priča serije na pladnju nudi privatizacijske, političko-interesne, sociološke i razne druge tematske preokupacije, ali jedna scena seksa kojom, usput budi rečeno, i HRT na svojim stranicama najavljuje ovo djelo, dovoljna je da medijski sve to zasjeni i potakne nove-stare priče o najseksi prizorima s domaćim glumcima. Ako je nešto jasno kada su erotski prizori u igranim djelima u pitanju, onda je to da za dobar efekt nikada nije važno koliko pokazujete (golotinju, naravno), nego koliko je seks pitanje unutrašnjih mehanizama i sadržaja filma ili TV djela.

Naravno, drugo su eksploatacijski seksi filmovi ili, posebno, pornići, ali u konvencionalnim igranim djelima doista nije fraza kada autori ili glumci upućuju na nužnost seksa kao „opravdanog" čina između likova. Bilo da je riječ o seksu kao odrazu karaktera, različitih društvenih pozicija ili o nekoj drugoj vrsti ideoloških, klasnih ili karakternih opreka, prizor seksa uz sam ljubavni čin mora imati i određeni dramski sukob ili bilo kakvu drugu vrstu emocionalnog punjenja. Zato su neke od najseksi scena upravo one u kojima se gotovo ništa i ne vidi, nego bude iskazano tek u naznakama, a u nekim se slučajevima čak i ne treba dogoditi.

Pravilo gole kože

Stoga za seks i erotiku na ekranima najčešće vrijedi ono što često slušamo i u stvarnom životu, a s time se ne moramo uvijek nužno i slagati. Pravilo, naime, glasi: erotika je uvijek više u mislima i naznakama nego u konkretnim djelima.

Primjeri iz domaćih filmova koje smo izabrali govore da za uzbudljivost (ili uzbuđenje) na ekranima treba ipak mnogo više od gole kože.

>> Evo kako je televizija prešišala film

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

ED
EDT1005
15:45 01.04.2015.

Koji su to "nasi" filmovi? samo hrvatski su nasi , svi ostali nisu. pametnome dosta

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
15:30 01.04.2015.

E Arsene, nekad sam imao dobro misljenje o tebi. "domaćim" filmovima? Kaj nisi ti sa Jaruna, Zagreb?

PP
plavac plavi
17:17 01.04.2015.

Arsen favorizira svoje!!