Kolumna

Prerastao je čokoladice, a želio je životinjsko carstvo

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Prerastao je čokoladice, a želio je životinjsko carstvo
21.01.2014.
u 12:00
Nadan Vidošević, bivši direktor Kraša nije, kako doznajemo, lovio samo polarne medvjede već i slonove, lavove, nilske konje, bivole, leoparde i krokodile.
Pogledaj originalni članak

Nadan Vidošević, bivši direktor Kraša nije, kako doznajemo, lovio samo polarne medvjede već i slonove, lavove, nilske konje, bivole, leoparde i krokodile.

Prerastao je čokoladice, a želio je skupiti cijelo životinjsko carstvo.

Ubrzana priprema studije koja kasni već 10 godina

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade, poručuje kako je na Hrvatskoj sada da "ubrzano“ krene u pripremu kompletne studije izvodljivosti za projekt izgradnje Pelješkog mosta, kako bi taj projekt ponudila EK za moguće sufinanciranje iz fondova EU. "Jako je teško predvidjeti koliko je to vremena do same realizacije“, kaže Grčić, devet godina od prvog otvaranja radova na gradnji mosta.

Ako Grčić doista "ubrzano“ krene u pripremu studije izvodljivosti projekta možda za daljnjih devet napokon netko otvori radove. Ili bar ubrzano krene u pripremne radove.

Klis želi status grada jer je bio ‘klica Europe’

Jakov Vetma, načelnik Klisa, pokrenuo je inicijativu da se toj općini dodijeli status grada. Mada Klis nema uređene ni vodovod, ni kanalizaciju, ni javnu rasvjetu, ni javne službe Vetma u Slobodnoj ne odustaje pozivajući se da je "u Klisu praktično bila klica današnje Europe“.

Zašto Nin i Vrlika mogu biti gradovi, a Klis ne, pita se Vetma dodajući da je Klis bivši hrvatski glavni grad u kojem je prvi puta spomenuta riječ Hrvat. Najbolje da Klis opet proglasimo – glavnim gradom.

Valjalo šutio 6 mjeseci pa sve nadoknadio u jednom danu

Oleg Valjalo, europarlamentarac iz redova SDP-a, prema podacima o aktivnostima zastupnika koje prikuplja organizacija VoteWatch, koristeći službene podatke Europskog parlamenta, najmanje je govorio u Europskom parlamentu 2013. godine izuzmemo li njegovog stranačkog kolegu Baldinija. Valjalo tim povodom za Slobodnu piše "razbijmo mit o statistici“ jer po njemu nije važno koliko je tko govorio, obzirom da "nema svaki zastupnik kompetenciju da govori o svakoj temi“. "Ne treba biti svakome loncu poklopac“, poziva se Valjalo pritom i na narodnu mudrost. Čovjek bi mu još i povjerovao da se na samo jednoj sjednici Europskog parlamenta, 14. siječnja, nije za riječ javio sedam puta i to na sedam različitih tema.

>>Potukao se braneći Linića pa dobio 600 kuna kazne

>>Imunološki zavod idealan 
je za muzej farmaceutike

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.